Rasistiska trakasserier mot familj

Publicerad 2010-11-05

En familj bosatt i Valla utanför Katrineholm har vid upprepade tillfällen utsatts för trakasserier med rasistiska förtecken. Polisen betraktar händelserna som hets mot folkgrupp, rapporterar Sveriges radio.

Enligt polisanmälan beskrivs gärningsmännen som "skinheads". De ska vid flera tillfällen ha parkerat vid familjens garageuppfart och sedan ställt sig och stirrat in genom familjens fönster. Så sent som förra veckan ska någon ha ritat ett hakkors i gruset på garageuppfarten. Då skickades en polispatrull till platsen men gärningsmännen hade redan lämnat platsen.

- Om någon sett något, ett bilnummer eller så, är vi tacksamma om de hör av sig till oss, säger Peter Sehlin som är förundersökningsledare vid polisen, i en intervju med Katrineholmskuriren.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.