Rasistiska trakasserier mot familj

Publicerad 2010-11-05

En familj bosatt i Valla utanför Katrineholm har vid upprepade tillfällen utsatts för trakasserier med rasistiska förtecken. Polisen betraktar händelserna som hets mot folkgrupp, rapporterar Sveriges radio.

Enligt polisanmälan beskrivs gärningsmännen som "skinheads". De ska vid flera tillfällen ha parkerat vid familjens garageuppfart och sedan ställt sig och stirrat in genom familjens fönster. Så sent som förra veckan ska någon ha ritat ett hakkors i gruset på garageuppfarten. Då skickades en polispatrull till platsen men gärningsmännen hade redan lämnat platsen.

- Om någon sett något, ett bilnummer eller så, är vi tacksamma om de hör av sig till oss, säger Peter Sehlin som är förundersökningsledare vid polisen, i en intervju med Katrineholmskuriren.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA