Rasistiska trakasserier mot familj

Publicerad 2010-11-05

En familj bosatt i Valla utanför Katrineholm har vid upprepade tillfällen utsatts för trakasserier med rasistiska förtecken. Polisen betraktar händelserna som hets mot folkgrupp, rapporterar Sveriges radio.

Enligt polisanmälan beskrivs gärningsmännen som "skinheads". De ska vid flera tillfällen ha parkerat vid familjens garageuppfart och sedan ställt sig och stirrat in genom familjens fönster. Så sent som förra veckan ska någon ha ritat ett hakkors i gruset på garageuppfarten. Då skickades en polispatrull till platsen men gärningsmännen hade redan lämnat platsen.

- Om någon sett något, ett bilnummer eller så, är vi tacksamma om de hör av sig till oss, säger Peter Sehlin som är förundersökningsledare vid polisen, i en intervju med Katrineholmskuriren.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA