Ritade hakkors på skola i Lidköping

Publicerad 2010-11-19

En 17-åring i Lidköping har dömts för att på en skola klottrat hakkors och nedsättande saker om personer med utländskt ursprung.

Det var i augusti i år som 17-åringen på Salebyskolan i Lidköping ritade hakkors och skrev nedsättande saker om invandrare. Han bröt sig även in i ett skolförråd.

17-åringen erkände i rätten åtalspunkterna och dömdes av Skaraborgs tingsrätt till ungdomstjänst i 20 timmar.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.