Sannfinländarnas underhållning ansågs vara rasistisk

Publicerad 2010-03-10

Det finska partiet Sannfinländerna fick sin underhållning avbruten under en Viking Line-kryssning – showen ansågs av personalen vara rasistisk, rapporterar Yle.

Det var i helgen som 300 Sannfinländare åkte färjan Viking Gabriella till Stockholm. Gruppen stod för sin egen underhållning. En av artisterna var Pertti "Veltto" Virtanen, som är riksdagsledamot för partiet. Han framförde bland annat Hottentottvisan och gjorde om låttexter där ord byttes ut mot "Astrid" och "Thor". Astrid Thor är migrationsminister. Hon har nyligen utsatts för hot.

Under Virtanens uppträdande bröts strömmen av personal som ansåg att föreställningen var rasistisk. Pertti "Veltto" Virtanen klagade på att det röde sig om censur och till publikens skratt och jubel undrade han vilken hudfärg mannen i kontrollrummet hade.

Från Viking Line meddelas att bolaget inte tolererar rasistiska påhopp.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA