Sannfinländarnas underhållning ansågs vara rasistisk

Publicerad 2010-03-10

Det finska partiet Sannfinländerna fick sin underhållning avbruten under en Viking Line-kryssning – showen ansågs av personalen vara rasistisk, rapporterar Yle.

Det var i helgen som 300 Sannfinländare åkte färjan Viking Gabriella till Stockholm. Gruppen stod för sin egen underhållning. En av artisterna var Pertti "Veltto" Virtanen, som är riksdagsledamot för partiet. Han framförde bland annat Hottentottvisan och gjorde om låttexter där ord byttes ut mot "Astrid" och "Thor". Astrid Thor är migrationsminister. Hon har nyligen utsatts för hot.

Under Virtanens uppträdande bröts strömmen av personal som ansåg att föreställningen var rasistisk. Pertti "Veltto" Virtanen klagade på att det röde sig om censur och till publikens skratt och jubel undrade han vilken hudfärg mannen i kontrollrummet hade.

Från Viking Line meddelas att bolaget inte tolererar rasistiska påhopp.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA