Sargat BZÖ kandiderar i Wien

Publicerad 2010-07-13

BZÖ säger sig ha slickat såren efter Jörg Haiders bortgång.

Den avlidne högerextremisten Jörg Haiders parti, BZÖ, har haft en tynande tillvaro efter frontfigurens bortgång förra året. Partiets nye ledare Josef Bucher medger i Austrian Independent att hans parti har haft det svårt.

- Vi hade en ganska tuff tid, men nu är vi konsoliderade, sade han i ett tal i fredags.

BZÖ som bildades som en utbrytning ur det Österrikiska Folkpartiet (FPÖ) har trots splittringar och avhopp bestämt sig för att kandidera i provinsvalen i Wien och Steiermark, uppger Austrian Independent.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.