Sargat BZÖ kandiderar i Wien

Publicerad 2010-07-13

BZÖ säger sig ha slickat såren efter Jörg Haiders bortgång.

Den avlidne högerextremisten Jörg Haiders parti, BZÖ, har haft en tynande tillvaro efter frontfigurens bortgång förra året. Partiets nye ledare Josef Bucher medger i Austrian Independent att hans parti har haft det svårt.

- Vi hade en ganska tuff tid, men nu är vi konsoliderade, sade han i ett tal i fredags.

BZÖ som bildades som en utbrytning ur det Österrikiska Folkpartiet (FPÖ) har trots splittringar och avhopp bestämt sig för att kandidera i provinsvalen i Wien och Steiermark, uppger Austrian Independent.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA