SD-avhopp efter interna konflikter

Publicerad 2010-11-30

Sverigedemokraterna fortsätter lida av interna konflikter runt om i kommunerna. Nu meddelar ännu en av partiets ledamöter i Söderhamns kommunfullmäktige att hon lämnar partiet. I lördags hoppade Cristel Andersson av partiet. Nu följs hon av Anita Nordkvist.

Till lokaltidninngen helahälsingland.se uppger Anita Nordkvist att det bland annat är interna bråk i partiet som fått henne att hoppa av.
- Det är en lång historia. Till slut händer något som får allt att tippa över och nu har det blivit så, säger hon till helahälsningland.se

Anita Nordkvist har tidigare varit öppen med sin kritik mot hur partiets arbete fungerat. Hon har bland annat förklarat:
– Gruppen måste kunna ge och ta och vara delaktiga i besluten. Riktigt där är vi inte nu.

Totalt har partiet haft fyra avhopp i kommunen. Men Cristel Andersson och Anita Nordkvist kommer inte lämna några tomma stolar efter sig. Istället planerar de att fortsätta som politiska vildar och fortsätta driva frågor som äldrevården och invandringen.
Daniel Poohl

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA