SD-avhopp efter interna konflikter

Publicerad 2010-11-30

Sverigedemokraterna fortsätter lida av interna konflikter runt om i kommunerna. Nu meddelar ännu en av partiets ledamöter i Söderhamns kommunfullmäktige att hon lämnar partiet. I lördags hoppade Cristel Andersson av partiet. Nu följs hon av Anita Nordkvist.

Till lokaltidninngen helahälsingland.se uppger Anita Nordkvist att det bland annat är interna bråk i partiet som fått henne att hoppa av.
- Det är en lång historia. Till slut händer något som får allt att tippa över och nu har det blivit så, säger hon till helahälsningland.se

Anita Nordkvist har tidigare varit öppen med sin kritik mot hur partiets arbete fungerat. Hon har bland annat förklarat:
– Gruppen måste kunna ge och ta och vara delaktiga i besluten. Riktigt där är vi inte nu.

Totalt har partiet haft fyra avhopp i kommunen. Men Cristel Andersson och Anita Nordkvist kommer inte lämna några tomma stolar efter sig. Istället planerar de att fortsätta som politiska vildar och fortsätta driva frågor som äldrevården och invandringen.
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA