SD-avhopp efter interna konflikter

Publicerad 2010-11-30

Sverigedemokraterna fortsätter lida av interna konflikter runt om i kommunerna. Nu meddelar ännu en av partiets ledamöter i Söderhamns kommunfullmäktige att hon lämnar partiet. I lördags hoppade Cristel Andersson av partiet. Nu följs hon av Anita Nordkvist.

Till lokaltidninngen helahälsingland.se uppger Anita Nordkvist att det bland annat är interna bråk i partiet som fått henne att hoppa av.
- Det är en lång historia. Till slut händer något som får allt att tippa över och nu har det blivit så, säger hon till helahälsningland.se

Anita Nordkvist har tidigare varit öppen med sin kritik mot hur partiets arbete fungerat. Hon har bland annat förklarat:
– Gruppen måste kunna ge och ta och vara delaktiga i besluten. Riktigt där är vi inte nu.

Totalt har partiet haft fyra avhopp i kommunen. Men Cristel Andersson och Anita Nordkvist kommer inte lämna några tomma stolar efter sig. Istället planerar de att fortsätta som politiska vildar och fortsätta driva frågor som äldrevården och invandringen.
Daniel Poohl

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.