SD-kandidat manade till avrättning av invandrare

Publicerad 2010-09-22

En av sverigedemokraternas valkandidater har på en Facebook-sida manat till avrättning av meningsmotståndare med invandrarbakgrund, rapporterar Sydsvenskan.

Det var i en i samband med att en film från ett torgmöte med Sverigedemokraterna publicerades på en Facebook-sida som SD-kandidaten kommenterande det med: "Ställ upp invandrarna här på filmen o sätt en kula mellan ögonen, lägg dom sedan i en påse o sätt frimärke o skicka dom dit där de hör hemma".
– Dom i filmen. De kastar grejer och bär sig åt. Ut bara med dem som inte sköter sig. Så är det bara. Alltså vi är inte rasister, vi ska bara stoppa invandringen och ut med de som är kriminella. Och hur har inte SD blivit hetsade då? Vi kan knappt ha möte utan livvakter, det är inte klokt. Är det en demokrati det?, förklarar SD-kandidaten till Sydsvenskan.

Partiets gruppledare i Trelleborg, Per klarberg, tar avstånd från Facebook-kommentaren och säger till Sydsvenskan att även SD-kandidaten i efterhand ångrar inlägget.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA