SD-kandidat manade till avrättning av invandrare

Publicerad 2010-09-22

En av sverigedemokraternas valkandidater har på en Facebook-sida manat till avrättning av meningsmotståndare med invandrarbakgrund, rapporterar Sydsvenskan.

Det var i en i samband med att en film från ett torgmöte med Sverigedemokraterna publicerades på en Facebook-sida som SD-kandidaten kommenterande det med: "Ställ upp invandrarna här på filmen o sätt en kula mellan ögonen, lägg dom sedan i en påse o sätt frimärke o skicka dom dit där de hör hemma".
– Dom i filmen. De kastar grejer och bär sig åt. Ut bara med dem som inte sköter sig. Så är det bara. Alltså vi är inte rasister, vi ska bara stoppa invandringen och ut med de som är kriminella. Och hur har inte SD blivit hetsade då? Vi kan knappt ha möte utan livvakter, det är inte klokt. Är det en demokrati det?, förklarar SD-kandidaten till Sydsvenskan.

Partiets gruppledare i Trelleborg, Per klarberg, tar avstånd från Facebook-kommentaren och säger till Sydsvenskan att även SD-kandidaten i efterhand ångrar inlägget.
Expo

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.