SD kandiderar i Kävlinge trots avhopp

Publicerad 2010-04-27

Sverigedemokraterna kommer att kandidera i Kävlinge trots att partiets profil i kommunen, Kenneth Sandberg, i helgen meddelade att han startar ett nytt lokalt parti.

Det var i helgen som Kenneth Sandberg skickade ut ett pressmeddelande där det meddelades att han lämnar Sverigedemokraterna och grundar lokalpartiet Kävlingebor. Motivet ska bland annat vara att Sandberg anser att Sverigedemokraterna försöker anpassa sig till de etablerade partierna för att framstå mer rumsrent.

Till Skånskan säger Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist att avhoppet var väntat och välkommet, men att det inte kommer att påverka partiets möjligheter att kandidera i kommunen.

Kenneth Sandberg har bildat det nya partiet Kävlingebor tillsammans med Daniel Bergström Pirouc, som till Skånskan säger att partiet kommer ha en låg profil i invandringsfrågan. Han tillägger dock att han tror att Sverige idag tar emot fler invandrare än vi klarar av.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA