SD kandiderar i Kävlinge trots avhopp

Publicerad 2010-04-27

Sverigedemokraterna kommer att kandidera i Kävlinge trots att partiets profil i kommunen, Kenneth Sandberg, i helgen meddelade att han startar ett nytt lokalt parti.

Det var i helgen som Kenneth Sandberg skickade ut ett pressmeddelande där det meddelades att han lämnar Sverigedemokraterna och grundar lokalpartiet Kävlingebor. Motivet ska bland annat vara att Sandberg anser att Sverigedemokraterna försöker anpassa sig till de etablerade partierna för att framstå mer rumsrent.

Till Skånskan säger Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist att avhoppet var väntat och välkommet, men att det inte kommer att påverka partiets möjligheter att kandidera i kommunen.

Kenneth Sandberg har bildat det nya partiet Kävlingebor tillsammans med Daniel Bergström Pirouc, som till Skånskan säger att partiet kommer ha en låg profil i invandringsfrågan. Han tillägger dock att han tror att Sverige idag tar emot fler invandrare än vi klarar av.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.