SD kandiderar i Kävlinge trots avhopp

Publicerad 2010-04-27

Sverigedemokraterna kommer att kandidera i Kävlinge trots att partiets profil i kommunen, Kenneth Sandberg, i helgen meddelade att han startar ett nytt lokalt parti.

Det var i helgen som Kenneth Sandberg skickade ut ett pressmeddelande där det meddelades att han lämnar Sverigedemokraterna och grundar lokalpartiet Kävlingebor. Motivet ska bland annat vara att Sandberg anser att Sverigedemokraterna försöker anpassa sig till de etablerade partierna för att framstå mer rumsrent.

Till Skånskan säger Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist att avhoppet var väntat och välkommet, men att det inte kommer att påverka partiets möjligheter att kandidera i kommunen.

Kenneth Sandberg har bildat det nya partiet Kävlingebor tillsammans med Daniel Bergström Pirouc, som till Skånskan säger att partiet kommer ha en låg profil i invandringsfrågan. Han tillägger dock att han tror att Sverige idag tar emot fler invandrare än vi klarar av.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA