SD-politiker påstod sig vara journalist

Publicerad 2010-03-23

Chang Frick, samordnare för Sverigedemokratisk ungdom i Kristianstad, påstod sig vara journalist för Kristianstadsbladet, skriver Kristianstadsbladet.

Det var i söndags som Frick ringde upp Ungdom mot rasisms kampanjgeneral Fredrik Bodin.

– Chang Frick uppgav att han skrev för Kristianstadsbladet som frilans och ville prata om UMR:s kampanj "Rösta demokratiskt". Jag hade ingen anledning att misstro honom, berättar Fredrik Bodin, säger Bodin till Kristianstadsbladet.

En bit in i intervjun ska Frick dock ha förklarat att han även skrev för SD-kuriren.

Kristianstadsbladets chefredaktör Lasse Bernfalk ser allvarligt på SD-politikerns agerande.

– Att man som politiker utger sig för att representera en etablerad tidning på det här sättet är oetiskt. Om han var ute efter att använda Wallraffs metod för att avslöja något, är det tveksamt om det är försvarligt i det här fallet, säger han till Kristianstadsbladet.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro