SD-politiker polisanmäld för ofredande

Publicerad 2010-10-25

En av Sverigedemokraternas valkandidater i Halland har polisanmälts för ofredande. Till Hallandsposten säger sverigedemokraten att han är oskyldig.

Händelsen som polisanmälan rör ska ha inträffat den 3 juli i år i samband med att sverigedemokraten gick som skyddsvakt på en camping. Det är en kvinna som under kvällen arbetat i receptionen på campingen som gjort anmälan. Vad som mer precist hände är dock oklart. Polisen bekräftar till Hallandsposten att en förundersökning om ofredande inletts men är förtegen om detaljerna. Inte heller sverigedemokraten vill ge någon ytterligare information, men förnekar brott.
– Händelsen som hon påstår har inträffat har aldrig hänt, säger han till Hallandsposten och menar att anmälan är en följd av att han är aktiv sverigedemokrat.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA