SD-politiker polisanmäld för ofredande

Publicerad 2010-10-25

En av Sverigedemokraternas valkandidater i Halland har polisanmälts för ofredande. Till Hallandsposten säger sverigedemokraten att han är oskyldig.

Händelsen som polisanmälan rör ska ha inträffat den 3 juli i år i samband med att sverigedemokraten gick som skyddsvakt på en camping. Det är en kvinna som under kvällen arbetat i receptionen på campingen som gjort anmälan. Vad som mer precist hände är dock oklart. Polisen bekräftar till Hallandsposten att en förundersökning om ofredande inletts men är förtegen om detaljerna. Inte heller sverigedemokraten vill ge någon ytterligare information, men förnekar brott.
– Händelsen som hon påstår har inträffat har aldrig hänt, säger han till Hallandsposten och menar att anmälan är en följd av att han är aktiv sverigedemokrat.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA