SD-politiker polisanmäld för ofredande

Publicerad 2010-10-25

En av Sverigedemokraternas valkandidater i Halland har polisanmälts för ofredande. Till Hallandsposten säger sverigedemokraten att han är oskyldig.

Händelsen som polisanmälan rör ska ha inträffat den 3 juli i år i samband med att sverigedemokraten gick som skyddsvakt på en camping. Det är en kvinna som under kvällen arbetat i receptionen på campingen som gjort anmälan. Vad som mer precist hände är dock oklart. Polisen bekräftar till Hallandsposten att en förundersökning om ofredande inletts men är förtegen om detaljerna. Inte heller sverigedemokraten vill ge någon ytterligare information, men förnekar brott.
– Händelsen som hon påstår har inträffat har aldrig hänt, säger han till Hallandsposten och menar att anmälan är en följd av att han är aktiv sverigedemokrat.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.