SD-profil lämnar partiet efter intern konflikt

Publicerad 2010-09-15

Dragan Klaric, som var den drivande kraften bakom SD-Television och styrelsemedlem i partiets Helsingborgavdelning, meddelade igår att han lämnar partiet med omedelbar verkan.

I ett inlägg på SD-televisions hemsida på Youtube skriver Dragan Klaric att han lämnar partiet och att en intern konflikt med partiledningen ligger bakom hans beslut.

Klaric var den drivande kraften bakom SD-Televisions tillblivelse och har också varit sekreterare i styrelsen i SD Helsingborg. Dragan Klaric har två gånger dömts att betala skadestånd för förtal han gjort sig skyldig till på sin blogg. Bloggen är nu stängd.

Expo.se har sökt Dragan Klaric för en kommentar.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA