SD-register utlagt på nätet

Publicerad 2010-09-21

Ett register med över 5 700 personer som har haft kontakt med eller är medlemmar i Sverigedemokraterna har lagts ut internet.

Personuppgifterna har troligen läckt ut efter att någon hackat partiets hemsida. Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist säger till Dagens Nyheter att det inträffade har polisanmälts. IT-experten Joakim von Braun säger till Aftonbladet att den som hackat sidan gjort sig skyldig till flera brott, samtidigt är han kritisk till hur Sverigedemokraterna har hanterat sin datorsäkerhet.

Det är inte första gången ett parti får partiuppgifter utlagt på internet. 2008 fick det brittiska partiet British National Party sin medlemslista publicerad på internet.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA