SD-register utlagt på nätet

Publicerad 2010-09-21

Ett register med över 5 700 personer som har haft kontakt med eller är medlemmar i Sverigedemokraterna har lagts ut internet.

Personuppgifterna har troligen läckt ut efter att någon hackat partiets hemsida. Sverigedemokraternas pressekreterare Erik Almqvist säger till Dagens Nyheter att det inträffade har polisanmälts. IT-experten Joakim von Braun säger till Aftonbladet att den som hackat sidan gjort sig skyldig till flera brott, samtidigt är han kritisk till hur Sverigedemokraterna har hanterat sin datorsäkerhet.

Det är inte första gången ett parti får partiuppgifter utlagt på internet. 2008 fick det brittiska partiet British National Party sin medlemslista publicerad på internet.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.