SD-riksdagsledamot drar tillbaka överklagan av förtalsdom

Publicerad 2010-12-07

Carina Herrstedt, riksdagsledamot och andre vice ordförande för Sverigedemokraterna drar tillbaka sin överklagan till hovrätten för den förtalsdom hon fick i oktober.

Det var den 12 oktober som Carina Herrstedt dömdes för förtal för ett inlägg på den blogg hon tidigare drev med sin sambo Stefan Olsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Landskrona. På bloggen påstods det att Jan Jönsson, aktiv i Sveriges kommunistiska parti, ska ha uppgett att förståndshandikappade inte har något existensberättigande och att han skulle vilja sätta upp ett utrotningsläger för dem.

Lunds tingsrätt gjorde bedömningen att kränkningen var allvarlig och Carina Herrstedt dömdes att betala en kränkningsersättning på 5000 kronor.

Carina Herrstedt har vid två tidigare tillfällen dömts för förtal. Vid både dessa tillfällen gällde det Fredrik Jönsson, som är son till Jan Jönsson.

Carina Herrstedt har avböjt att kommentera.
Daniel Poohl

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA