SD-riksdagsledamot drar tillbaka överklagan av förtalsdom

Publicerad 2010-12-07

Carina Herrstedt, riksdagsledamot och andre vice ordförande för Sverigedemokraterna drar tillbaka sin överklagan till hovrätten för den förtalsdom hon fick i oktober.

Det var den 12 oktober som Carina Herrstedt dömdes för förtal för ett inlägg på den blogg hon tidigare drev med sin sambo Stefan Olsson, ordförande för Sverigedemokraterna i Landskrona. På bloggen påstods det att Jan Jönsson, aktiv i Sveriges kommunistiska parti, ska ha uppgett att förståndshandikappade inte har något existensberättigande och att han skulle vilja sätta upp ett utrotningsläger för dem.

Lunds tingsrätt gjorde bedömningen att kränkningen var allvarlig och Carina Herrstedt dömdes att betala en kränkningsersättning på 5000 kronor.

Carina Herrstedt har vid två tidigare tillfällen dömts för förtal. Vid både dessa tillfällen gällde det Fredrik Jönsson, som är son till Jan Jönsson.

Carina Herrstedt har avböjt att kommentera.
Daniel Poohl

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA