100919_carina-herrstedt_1.jpg

Carina Herrstedt (SD), dömdes på tisdagen för tredje gången för förtal.
FOTO:Expo

SD:s riksdagsledamot döms för förtal

Publicerad 2010-10-12

Carina Herrstedt, riksdagsledamot och andre vice partiordförande för Sverigedemokraterna, dömdes av Lunds tingrätt på tisdagen för förtal. Det är tredje gången som Herrstedt fälls för förtal.

Enligt domen så har Carina Herrstedt på sin blogg publicerat uppgifter om att Jan Jönsson, aktiv i Sveriges kommunistiska parti, ska ha uppgett att förståndshandikappade inte har något existensberättigande och att han skulle vilja sätta upp ett utrotningsläger för dem.

Domstolen gör bedömningen att kränkningen är allvarlig och Carina Herrstedt döms att betala en kränkningsersättning på 5000 kronor.

Tidigare dömd


Carina Herrstedt har vid två tidigare tillfällen dömts för förtal. Vid både dessa tillfällen gällde det Fredrik Jönsson, som är son till Jan Jönsson.

Carina Herrstedt representerar sedan valet 2006 Sverigedemokraterna i Landskrona, där hon bland annat varit ordinarie ledamot i kommunstyrelsen och barn- och ungdomsnämnden. I senaste valet var hon fjärde namn på partiets riksdagslista. Under tisdagen stod det klart att hon kommer ingå i civilutskottet.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA