SD:s riksdagslista godkändes trots kritik

Publicerad 2010-03-29

Sverigedemokraterna höll på lördagen valkonferens i Stockholm. Trots kritik från medlemmar antogs valberedningens förslag på riksdagskandidater. Kritiken rörde såväl könsfördelningen som den geografiska spridningen bland de som nominerats.

Efter en sluten votering stod det klart att partiledningen fick igenom sin lista över vilka sverigedemokrater som ska kandidera till riksdagsvalet. Med röstsiffrorna 105 mot 38 godkändes valberedningens förslag.

Partiledningen argumenterade för att partiet, om det kommer in i riksdagen, måste undvika, likt Ny Demokrati i början av 1990-talet, att det faller sönder i interna strider. Kritikerna menade dock att listan var geografiskt snedvriden och att för få kvinnor återfanns på riksdagslistan. En alternativ riksdagslista presenterades där fyra personer flyttades upp på valbar plats, skriver Dagens Nyheter.

Valmanifestet, med tyngdpunkt på invandrings-, äldre- och kriminalpolitik, godkändes utan någon större debatt.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA