SD:s riksdagslista godkändes trots kritik

Publicerad 2010-03-29

Sverigedemokraterna höll på lördagen valkonferens i Stockholm. Trots kritik från medlemmar antogs valberedningens förslag på riksdagskandidater. Kritiken rörde såväl könsfördelningen som den geografiska spridningen bland de som nominerats.

Efter en sluten votering stod det klart att partiledningen fick igenom sin lista över vilka sverigedemokrater som ska kandidera till riksdagsvalet. Med röstsiffrorna 105 mot 38 godkändes valberedningens förslag.

Partiledningen argumenterade för att partiet, om det kommer in i riksdagen, måste undvika, likt Ny Demokrati i början av 1990-talet, att det faller sönder i interna strider. Kritikerna menade dock att listan var geografiskt snedvriden och att för få kvinnor återfanns på riksdagslistan. En alternativ riksdagslista presenterades där fyra personer flyttades upp på valbar plats, skriver Dagens Nyheter.

Valmanifestet, med tyngdpunkt på invandrings-, äldre- och kriminalpolitik, godkändes utan någon större debatt.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA