Skövdebo åtalas för Hitlerhälsning

Publicerad 2010-10-07

En man i tjugoårsåldern står åtalad för hets mot folkgrupp, rapporterar SR-Skaraborg.

Det var på en fest som mannen som är bosatt i Skövde ska ha gjort en Hitlerhälsning och fällt kränkande kommentarer om människor med utländsk bakgrund. På samma fest ska mannen även ha riktat en kniv mot en annan man och mordhotat honom. Mannen misstänks även för narkotikabrott.

Enligt SR-Skaraborg har Skövdebon erkänt hets mot folkgrupp och narkotikabrott.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.