100817_sten_andersson.jpg\

SD-profilen Sten Andersson är död. Han blev 67 år.
FOTO: Kenny Hjälte/Expo

Sten Andersson död

Publicerad 2010-08-17

Sverigedemokraten och politiske veteranen Sten Andersson har avlidit efter en tids sjukdom.

Sten Andersson hade en lång karriär inom politiken, bland annat som riksdagsman för Moderaterna mellan åren 1983 och 2001. År 2002 bytte Sten Andersson parti och anslöt sig till Sverigedemokraterna. Han blev invald kommunalpolitiker för partiet i Malmö samma år. Efter valet 2006 har Andersson varit oppositionskommunalråd i Malmö kommunfullmäktige.

Partiledningen uttrycker i ett pressmeddelande sitt deltagande till Sten Anderssons efterlevande, och låter samtidigt meddela att partiet inte kommer låta händelsen påverka valrörelsen.

Sten Andersson blev 67 år gammal.

(Uppdaterad version)
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.