100817_sten_andersson.jpg\

SD-profilen Sten Andersson är död. Han blev 67 år.
FOTO: Kenny Hjälte/Expo

Sten Andersson död

Publicerad 2010-08-17

Sverigedemokraten och politiske veteranen Sten Andersson har avlidit efter en tids sjukdom.

Sten Andersson hade en lång karriär inom politiken, bland annat som riksdagsman för Moderaterna mellan åren 1983 och 2001. År 2002 bytte Sten Andersson parti och anslöt sig till Sverigedemokraterna. Han blev invald kommunalpolitiker för partiet i Malmö samma år. Efter valet 2006 har Andersson varit oppositionskommunalråd i Malmö kommunfullmäktige.

Partiledningen uttrycker i ett pressmeddelande sitt deltagande till Sten Anderssons efterlevande, och låter samtidigt meddela att partiet inte kommer låta händelsen påverka valrörelsen.

Sten Andersson blev 67 år gammal.

(Uppdaterad version)
Kajsa Lindohf

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA