Stenkastning mot moské i Botkyrka

Publicerad 2010-11-17

En lägenhetsmoské i Hallunda sydväst om Stockholm utsattes i lördags för stenkastning. Polisen har ännu inga spår efter någon gärningsman.

"Vi håller på med kompletterande förhör med dem som var på platsen. Gärningen verkar ju planerad, men ingen kan peka ut någon misstänkt. Det finns ingen känd hotbild och ingen hade tidigare utsatts för glåpord eller påstötningar, säger Hesam Akbari, informationsansvarig på Södertörnspolisen.

Fördes till sjukhus
Vid tillfället deltog ett tiotal personer i en föreläsning i moskén. Stenar kastades in från två håll genom fönstren, och en stol hade ställts bakom dörren för att blockera utvägen. En person träffades av en sten och en imam skar sig i foten på glassplitter. En fördes till sjukhus.

Den muslimska föreningen bedömer attacken som ett hatbrott, och stämningen är orolig.
 Hesam Akbari är inte säker på att det rör sig om hatbrott. Det kan ju vara riktat av andra skäl mot någon som befann sig i moskén, säger han till Expo.
Erik Sidenbladh

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA