Stenkastning mot moské i Botkyrka

Publicerad 2010-11-17

En lägenhetsmoské i Hallunda sydväst om Stockholm utsattes i lördags för stenkastning. Polisen har ännu inga spår efter någon gärningsman.

"Vi håller på med kompletterande förhör med dem som var på platsen. Gärningen verkar ju planerad, men ingen kan peka ut någon misstänkt. Det finns ingen känd hotbild och ingen hade tidigare utsatts för glåpord eller påstötningar, säger Hesam Akbari, informationsansvarig på Södertörnspolisen.

Fördes till sjukhus
Vid tillfället deltog ett tiotal personer i en föreläsning i moskén. Stenar kastades in från två håll genom fönstren, och en stol hade ställts bakom dörren för att blockera utvägen. En person träffades av en sten och en imam skar sig i foten på glassplitter. En fördes till sjukhus.

Den muslimska föreningen bedömer attacken som ett hatbrott, och stämningen är orolig.
 Hesam Akbari är inte säker på att det rör sig om hatbrott. Det kan ju vara riktat av andra skäl mot någon som befann sig i moskén, säger han till Expo.
Erik Sidenbladh

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA