Stora protester i Tyskland mot nazister på första maj

Publicerad 2010-05-03

Stora protester mot nazistisk första maj-demonstrationer i Tyskland. Flera personer kom till skada i konfrontationer med polis, rapporterar Deutsche Welle.

Runt 10.000 motdemonstranter hindrade de 600 nazisterna att gå efter den planerade demonstrationsvägen i norra Berlin. Polisen hade, enligt The Local, räknat med att de högerextrema skulle samla runt 3.000 personer. Flera aktivister ska dock ha fastnat i andra delar av staden och inte kunnat ansluta till demonstrationen. Ungefär 250 nazister greps av polis efter att de trakasserat människor med utländsk bakgrund, uppger The Local.

I Würzburg och Schweinfurt ska mer än 13.000 personer ha protesterat mot högerextremism. I Zwickau höll partiet NPD en demonstration. En av partiets medlemmar ska ha kastat sten mot motdemonstranter.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA