Sverigedemokrat anmäler före detta partikamrat

Publicerad 2010-03-11

Sverigedemokraten Magne Mjåtvedt har anmält den före detta partikollegan och fullmäktigeledamoten i Ronneby, Jan Rume, till socialnämnden. Rume anklagas för att inte ha redovisat inkomster. Rume å sin sida har som svar polisanmält Mjåtvedt för ofredande, rapporterar Sydöstran.

Magne Mjåtvedt, som även han sitter i Ronnebys kommunfullmäktige, hävdar i en anmälan till socialnämnden att Jan Rume, som under en längre period haft försörjningsstöd, tagit emot pengar från partiet utan att redovisa det. Enligt Mjåtvedt ska det röra sig om drygt 25.000 kronor. Rume nekar till anklagelserna och säger till Sydöstran att han aldrig tagit emot några pengar från Sverigedemokraterna.

Jan Rume, som i slutet av förra året lämnade Sverigedemokraterna, anser att Mjåtvedts anmälan är att betrakta som ofredande, vilket han också polisanmält honom för.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.