Sverigedemokrat anmäler före detta partikamrat

Publicerad 2010-03-11

Sverigedemokraten Magne Mjåtvedt har anmält den före detta partikollegan och fullmäktigeledamoten i Ronneby, Jan Rume, till socialnämnden. Rume anklagas för att inte ha redovisat inkomster. Rume å sin sida har som svar polisanmält Mjåtvedt för ofredande, rapporterar Sydöstran.

Magne Mjåtvedt, som även han sitter i Ronnebys kommunfullmäktige, hävdar i en anmälan till socialnämnden att Jan Rume, som under en längre period haft försörjningsstöd, tagit emot pengar från partiet utan att redovisa det. Enligt Mjåtvedt ska det röra sig om drygt 25.000 kronor. Rume nekar till anklagelserna och säger till Sydöstran att han aldrig tagit emot några pengar från Sverigedemokraterna.

Jan Rume, som i slutet av förra året lämnade Sverigedemokraterna, anser att Mjåtvedts anmälan är att betrakta som ofredande, vilket han också polisanmält honom för.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA