Sverigedemokrat anmäler före detta partikamrat

Publicerad 2010-03-11

Sverigedemokraten Magne Mjåtvedt har anmält den före detta partikollegan och fullmäktigeledamoten i Ronneby, Jan Rume, till socialnämnden. Rume anklagas för att inte ha redovisat inkomster. Rume å sin sida har som svar polisanmält Mjåtvedt för ofredande, rapporterar Sydöstran.

Magne Mjåtvedt, som även han sitter i Ronnebys kommunfullmäktige, hävdar i en anmälan till socialnämnden att Jan Rume, som under en längre period haft försörjningsstöd, tagit emot pengar från partiet utan att redovisa det. Enligt Mjåtvedt ska det röra sig om drygt 25.000 kronor. Rume nekar till anklagelserna och säger till Sydöstran att han aldrig tagit emot några pengar från Sverigedemokraterna.

Jan Rume, som i slutet av förra året lämnade Sverigedemokraterna, anser att Mjåtvedts anmälan är att betrakta som ofredande, vilket han också polisanmält honom för.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA