Sverigedemokrat döms för förtal

Publicerad 2010-04-30

Sverigedemokraten Dragan Klaric döms för andra gången för förtal. Domen rör ett inlägg som Klaric lagt upp på sin blogg.

Dragan Klaric, som är lokal styrelserepresentant för Sverigedemokraterna i Helsingborg, förtalade på sin blogg Fredrik Jönsson, medlem i Sveriges kommunistiska ungdom, genom att påstå att han varit våldsam mot en Sverigedemokrat. Klaric döms att betala 5000 kronor till Jönsson. Tidigare har Sverigedemokraterna Carina Herrstedt och Stefan Olsson dömts för en likande bloggpublicering.

Dragan Klaric har tidigare dömts för förtal av en före detta partikamrat.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA