Sverigedemokrat döms för förtal

Publicerad 2010-04-30

Sverigedemokraten Dragan Klaric döms för andra gången för förtal. Domen rör ett inlägg som Klaric lagt upp på sin blogg.

Dragan Klaric, som är lokal styrelserepresentant för Sverigedemokraterna i Helsingborg, förtalade på sin blogg Fredrik Jönsson, medlem i Sveriges kommunistiska ungdom, genom att påstå att han varit våldsam mot en Sverigedemokrat. Klaric döms att betala 5000 kronor till Jönsson. Tidigare har Sverigedemokraterna Carina Herrstedt och Stefan Olsson dömts för en likande bloggpublicering.

Dragan Klaric har tidigare dömts för förtal av en före detta partikamrat.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.