Sverigedemokrat döms för förtal

Publicerad 2010-04-30

Sverigedemokraten Dragan Klaric döms för andra gången för förtal. Domen rör ett inlägg som Klaric lagt upp på sin blogg.

Dragan Klaric, som är lokal styrelserepresentant för Sverigedemokraterna i Helsingborg, förtalade på sin blogg Fredrik Jönsson, medlem i Sveriges kommunistiska ungdom, genom att påstå att han varit våldsam mot en Sverigedemokrat. Klaric döms att betala 5000 kronor till Jönsson. Tidigare har Sverigedemokraterna Carina Herrstedt och Stefan Olsson dömts för en likande bloggpublicering.

Dragan Klaric har tidigare dömts för förtal av en före detta partikamrat.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA