Sverigedemokrat i Karlshamn avsatt som nämndeman

Publicerad 2010-06-30

Sverigedemokraternas gruppledare och fullmäktigerepresentant i Karlshamn har tvingats lämna sitt uppdrag som nämndeman. Detta efter att han tappat humöret inne i tingsrättssalen. Han har även beskyllt domstolens lagman Pia Johansson för att ljuga, rapporterar Blekinge läns tidning, BLT.

Det var under en förhandling i Blekinge tingsrätt i början av maj som Stig Werner brusade upp och började skrika inne i rättssalen. För BLT berättar Pia Johansson att Werner hade anklagat tingsrätten för brottsligt förfarande. I ett senare mejl ska han också ha anklagat Pia Johansson för att ljuga och försöka inskränka yttrandefriheten.

Stig Werners agerande har nu fått konsekvensen att han fråntas uppdraget som nämndeman i fastighetsdomstolen. Själv menar dock Werner att han lämnat uppdraget efter ett eget beslut, rapporterar BLT.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA