Sverigedemokrat i Karlshamn avsatt som nämndeman

Publicerad 2010-06-30

Sverigedemokraternas gruppledare och fullmäktigerepresentant i Karlshamn har tvingats lämna sitt uppdrag som nämndeman. Detta efter att han tappat humöret inne i tingsrättssalen. Han har även beskyllt domstolens lagman Pia Johansson för att ljuga, rapporterar Blekinge läns tidning, BLT.

Det var under en förhandling i Blekinge tingsrätt i början av maj som Stig Werner brusade upp och började skrika inne i rättssalen. För BLT berättar Pia Johansson att Werner hade anklagat tingsrätten för brottsligt förfarande. I ett senare mejl ska han också ha anklagat Pia Johansson för att ljuga och försöka inskränka yttrandefriheten.

Stig Werners agerande har nu fått konsekvensen att han fråntas uppdraget som nämndeman i fastighetsdomstolen. Själv menar dock Werner att han lämnat uppdraget efter ett eget beslut, rapporterar BLT.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.