Sverigedemokrat i Karlshamn avsatt som nämndeman

Publicerad 2010-06-30

Sverigedemokraternas gruppledare och fullmäktigerepresentant i Karlshamn har tvingats lämna sitt uppdrag som nämndeman. Detta efter att han tappat humöret inne i tingsrättssalen. Han har även beskyllt domstolens lagman Pia Johansson för att ljuga, rapporterar Blekinge läns tidning, BLT.

Det var under en förhandling i Blekinge tingsrätt i början av maj som Stig Werner brusade upp och började skrika inne i rättssalen. För BLT berättar Pia Johansson att Werner hade anklagat tingsrätten för brottsligt förfarande. I ett senare mejl ska han också ha anklagat Pia Johansson för att ljuga och försöka inskränka yttrandefriheten.

Stig Werners agerande har nu fått konsekvensen att han fråntas uppdraget som nämndeman i fastighetsdomstolen. Själv menar dock Werner att han lämnat uppdraget efter ett eget beslut, rapporterar BLT.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA