100919_david_von_arnold_1.jpg

Sverigedemokraten David von Arnold blev, enligt vad han berättat för polisen, attackerad i sitt hem. Nu ifrågasätts hans berättelse.
FOTO: Expo

Sverigedemokrat kan ha skurit sig själv

Publicerad 2010-09-18

Sverigedemokraten David von Arnold Antoni kan ha orsakats av honom själv, det hävdar en underläkare vid rättsmedicinalverket, enligt Sydsvenskan.

Den unge sverigedemokraten David von Arnold Antoni larmade polisen den 10 september. Han påstod att två män attackerat honom och tvingat sig in i hans hem. Där blev han misshandlad och fick ett hakkors inristat i pannan.

Men enligt uppgifter till Sydsvenskan tyder mycket på att hans historia är påhittad. Tidningen berättar att det i rättsläkarintyget står att det finns "starka skäl beträffande läge och utseende talar för att skadan är självförvållad".
– Där är vissa tvivel på sanningshalten i det han säger. Rättsläkaren har gjort en bedömning av skadorna och jämfört det med den berättelse han själv har uppgett. Det finns tvivel på skadornas uppkomst, säger Magnus Andersson, chef för kriminalroteln vid Malmöpolisen till Radio Malmöhus.

"Sanslös anklagelse"


Nu har det upprättats en anmälan om falsklarm mot David von Arnold, som trots rättsläkarintyget står fast vid sin version av vad som hänt.
– Jag finner det väldigt intressant att man väljer att meddela det här intyget precis innan valet, säger han i Sydsvenskan.

Han får stöd av Sverigedemokraternas riksdagskandidat Kent Ekeroth. På sin blogg menar han att uppgifterna från läkarintyget är en "sanslös anklagelse":
"Ledsen, men det luktar smutskastningskampanj lång väg och det är isåfall det grövsta jag sett eller hört om i detta land", skriver han.

Protester mot vänsterextremt våld


Attacken mot David von Arnold Antoni har fått uppmärksamhet i media och Sverigedemokraterna har vid flera tillfällen under valrörelsens sista vecka återkommit till vad Sverigedemokraterna kallat "det värsta övergreppet i partiets historia".

Jimmie Åkesson förklarade efter den påstådda attacken:
- Detta dåd kommer inte passera obemärkt. Sverigedemokraterna kommer kämpa för upprättelse för David och andra offer för det vänsterextrema våldet.

Sedan dess har Sverigedemokraterna i ett öppet brev till de andra partiledarna uppmanat till att åtgärder mot det vänsterextrema våldet.
Daniel Poohl

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.