Sverigedemokrat lämnar fullmäktige

Publicerad 2010-02-17

Sverigedemokraten Jan Björklund lämnar sitt mandat i Hallstahammars fullmäktige. Därmed står Sverigedemokraterna i Västmanland helt utan representation i de kommuner där partiet fick mandat valet 2006, rapporterar Sveriges Radio.

Vid valet 2006 fick Sverigedemokraterna mandat i fem kommuner i Västmanland. Endast i Hallstahammar fanns det emellertid någon som kunde besätta mandatet, Jan Björklund. Nu avsäger han sig sitt förtroendeuppdrag av personliga skäl. Samtidigt kritiserar han partiet som han anser inte gett honom stöd i det politiska arbetet.
– Det har väl inte varit det bästa. Man har ju fått jobba själv, helt enkelt. Man har ju inte fått nån hjälp från dem högst upp, säger Björklund till Sveriges Radio.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA