Sverigedemokrat lämnar fullmäktige

Publicerad 2010-02-17

Sverigedemokraten Jan Björklund lämnar sitt mandat i Hallstahammars fullmäktige. Därmed står Sverigedemokraterna i Västmanland helt utan representation i de kommuner där partiet fick mandat valet 2006, rapporterar Sveriges Radio.

Vid valet 2006 fick Sverigedemokraterna mandat i fem kommuner i Västmanland. Endast i Hallstahammar fanns det emellertid någon som kunde besätta mandatet, Jan Björklund. Nu avsäger han sig sitt förtroendeuppdrag av personliga skäl. Samtidigt kritiserar han partiet som han anser inte gett honom stöd i det politiska arbetet.
– Det har väl inte varit det bästa. Man har ju fått jobba själv, helt enkelt. Man har ju inte fått nån hjälp från dem högst upp, säger Björklund till Sveriges Radio.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.