Sverigedemokrat överfölls i Malmö

Publicerad 2010-03-18

En 24-årig Sverigedemokrat utsattes på tisdagskvällen i Malmö för ett knivöverfall. Mannen chockades men klarade sig utan skador. Polisen rubricerar brottet som mordförsök och anser att det rör sig om ett hatbrott.

Den 24-årige mannen överfölls i centrala Malmö av en okänd maskerad man. Mannen hotar 24-åringen med kniv. 24-åringen hade sprayfärg på sig som han sprutade på förövaren, som då lämnade platsen.
– I och med att han gör ett utfall med kniven så är det rubricerat som mordförsök, säger Lars-Håkan Lindholm på Malmöpolisen presstjänst till Expo.

Enligt polisens uppgifter så har dådet förmodligen koppling till att Sverigedemokraternas ungdomsförbund tidigare under dagen haft ett bokbord på Johannesskolan. 24-åringen var med på skolan.
– Gärningsmannen säger något i stil med "Jävla rasist, håll dig borta från våra skolor", säger Lars-Håkan Lindholm.

I dagläget har polisen ingen misstänkt för dådet.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.