Sverigedemokrat överfölls i Malmö

Publicerad 2010-03-18

En 24-årig Sverigedemokrat utsattes på tisdagskvällen i Malmö för ett knivöverfall. Mannen chockades men klarade sig utan skador. Polisen rubricerar brottet som mordförsök och anser att det rör sig om ett hatbrott.

Den 24-årige mannen överfölls i centrala Malmö av en okänd maskerad man. Mannen hotar 24-åringen med kniv. 24-åringen hade sprayfärg på sig som han sprutade på förövaren, som då lämnade platsen.
– I och med att han gör ett utfall med kniven så är det rubricerat som mordförsök, säger Lars-Håkan Lindholm på Malmöpolisen presstjänst till Expo.

Enligt polisens uppgifter så har dådet förmodligen koppling till att Sverigedemokraternas ungdomsförbund tidigare under dagen haft ett bokbord på Johannesskolan. 24-åringen var med på skolan.
– Gärningsmannen säger något i stil med "Jävla rasist, håll dig borta från våra skolor", säger Lars-Håkan Lindholm.

I dagläget har polisen ingen misstänkt för dådet.
Anders Dalsbro

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA