Sverigedemokrat överfölls i Malmö

Publicerad 2010-03-18

En 24-årig Sverigedemokrat utsattes på tisdagskvällen i Malmö för ett knivöverfall. Mannen chockades men klarade sig utan skador. Polisen rubricerar brottet som mordförsök och anser att det rör sig om ett hatbrott.

Den 24-årige mannen överfölls i centrala Malmö av en okänd maskerad man. Mannen hotar 24-åringen med kniv. 24-åringen hade sprayfärg på sig som han sprutade på förövaren, som då lämnade platsen.
– I och med att han gör ett utfall med kniven så är det rubricerat som mordförsök, säger Lars-Håkan Lindholm på Malmöpolisen presstjänst till Expo.

Enligt polisens uppgifter så har dådet förmodligen koppling till att Sverigedemokraternas ungdomsförbund tidigare under dagen haft ett bokbord på Johannesskolan. 24-åringen var med på skolan.
– Gärningsmannen säger något i stil med "Jävla rasist, håll dig borta från våra skolor", säger Lars-Håkan Lindholm.

I dagläget har polisen ingen misstänkt för dådet.
Anders Dalsbro

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA