Sverigedemokrat sparkades av partikamrat

Publicerad 2010-02-18

Sverigedemokraternas politiska sekreterare i Örebro får sparken efter drygt en månads arbete, rapporterar Sveriges Radio. Det är partiets distriktsordförande David Kronlid som sparkat honom.

Lennart Johansson tog över som politisk sekreterare efter att Robert Boström tröttnat på jobbet. Nu får Johansson sparken efter bara en och en halv månad.

Anledningen är att han har samarbetssvårigheter och uttrycker missnöje förklarade David Kronlid för tidningen Nerikes Allehanda.

Lennart Johansson sitter trots avskedet kvar som andre vice ordförande för Sverigedemokraterna i Örebro, skriver Sveriges Radio på sin nätsida.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.