Sverigedemokrater hänger ut barn

Publicerad 2010-06-08

Sverigedemokrater i Landskrona har på sin hemsida publicerat bilder på meningsmotståndare som protesterade vid ett torgmöte. Under rubriken "Stilstudie i odemokrati" återfinns bland annat en närbild på en liten flicka.

Bilden på den lilla fickan är publicerad såväl på SD Landskronas hemsida som på Carina & Stefans SD blogg. Under bilderna har Stefan Olsson skrivit:

"Även de små barnen får vara med pappa och visa sin avsky för demokratin. Det är skrämmande att man tar med sina barn på sådana demonstrationer. Men det är så de fostras i vissa kulturer."

I en intervju i Helsingborgs dagblad säger pappan till flickan, som är sex år gammal, att han tänker polisanmäla publiceringen.

Carina & Stefans SD Blogg har tidigare varit föremål för utredning, och Carina Herrstedt och Stefan Olsson har vid två tillfällen fått betala skadestånd för förtal de gjort sig skyldig till genom bloggen.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA