Sverigedemokrater hänger ut barn

Publicerad 2010-06-08

Sverigedemokrater i Landskrona har på sin hemsida publicerat bilder på meningsmotståndare som protesterade vid ett torgmöte. Under rubriken "Stilstudie i odemokrati" återfinns bland annat en närbild på en liten flicka.

Bilden på den lilla fickan är publicerad såväl på SD Landskronas hemsida som på Carina & Stefans SD blogg. Under bilderna har Stefan Olsson skrivit:

"Även de små barnen får vara med pappa och visa sin avsky för demokratin. Det är skrämmande att man tar med sina barn på sådana demonstrationer. Men det är så de fostras i vissa kulturer."

I en intervju i Helsingborgs dagblad säger pappan till flickan, som är sex år gammal, att han tänker polisanmäla publiceringen.

Carina & Stefans SD Blogg har tidigare varit föremål för utredning, och Carina Herrstedt och Stefan Olsson har vid två tillfällen fått betala skadestånd för förtal de gjort sig skyldig till genom bloggen.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA