Sverigedemokrater hänger ut barn

Publicerad 2010-06-08

Sverigedemokrater i Landskrona har på sin hemsida publicerat bilder på meningsmotståndare som protesterade vid ett torgmöte. Under rubriken "Stilstudie i odemokrati" återfinns bland annat en närbild på en liten flicka.

Bilden på den lilla fickan är publicerad såväl på SD Landskronas hemsida som på Carina & Stefans SD blogg. Under bilderna har Stefan Olsson skrivit:

"Även de små barnen får vara med pappa och visa sin avsky för demokratin. Det är skrämmande att man tar med sina barn på sådana demonstrationer. Men det är så de fostras i vissa kulturer."

I en intervju i Helsingborgs dagblad säger pappan till flickan, som är sex år gammal, att han tänker polisanmäla publiceringen.

Carina & Stefans SD Blogg har tidigare varit föremål för utredning, och Carina Herrstedt och Stefan Olsson har vid två tillfällen fått betala skadestånd för förtal de gjort sig skyldig till genom bloggen.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.