Sverigedemokraterna Österlen splittrade

Publicerad 2010-03-03

Ordföranden och kassören i Sverigedemokraterna Österlen anklagas internt för att ha gått emot ett majoritetsbeslut som togs av styrelsen. Frågan splittrar styrelsen, rapporterar Ystads Allehanda.

Bråket som delat Sverigedemokraterna Österlen, där Ystad, Simrishamn, Sjöbo, Skurup och Tomelilla kommun ingår, rör en polisanmälan. Ordföranden för Sverigedemokraterna Österlen, Paul Svensson, och kassören Jan-Åke Isaksson polisanmälde Skurup kommuns socialchef för tjänstefel, som de menar inte gjort någon ordentlig utredning gällande misstanker om övergrepp mot en flicka i kommunen. De undertecknade en anmälan som Sverigedemokrater trots att styrelsen i ett majoritetsbeslut bestämt att partiet inte skulle göra någon polisanmälan.
– Man har inte accepterat de demokratiska spelreglerna, säger styrelseledamoten Lars Rosenberg till Ystads Allehanda.

Rosenberg menar att det inte skulle ha varit några problem om de gjort anmälan som privatpersoner. Paul Svensson menar dock att det inte kan betraktas som en anmälan från partiet bara för att de använt sig av partibeteckningen efter deras namn. Kassören Jan-Åke Isaksson medger dock till Ystads Allehanda att partinamnet använts för att öka genomslaget.

Enligt vice ordföranden Conny Rehn kan det bli ett ärende för rikstyrelsen.
– Vi får se om det kommer bli vidare handläggning till riksstyrelsen. Rör det sig om ett brott mot en stadgefråga så får väl riksstyrelsen besluta om de får vara kvar i partiet, säger Conny Rehn till Ystads Allehanda.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA