Sverigedemokraterna straffade S i Burlöv

Publicerad 2010-12-09

Kaoset i Burlövs kommun fortsatte när valberedningen hade möte under onsdagen. Det som tidigare såg ut som en överenskommelse mellan SD och S sprack.

Tidigare under hösten har Socialdemokraterna anklagats för att göra upp med SD om de olika posterna inom kommunpolitiken i Burlövs kommun. Vid ett möte tidigare i höst fick Socialdemokraterna genom sitt förslag till ordförande i kommunfullmäktige med stöd av SD. I gengäld röstade Socialdemokraterna på Sverigedemokraternas förslag till vice ordförande.
Men nu tycks de goda relationerna vara som bortblåsta.

Under valberedningens möte igår valdes till en början Katja Larsson (S) till kommunstyrelsens ordförande, med stöd av SD. Men när Socialdemokraterna vägrade rösta på Sverigedemokraternas kandidat till vice ordförande valde SD tillsammans med det lokala partiet Allianspartiet att röra om ordentligt. De röstade fram moderata ordföranden i tekniska nämnden och barn- och utbildningsnämnden. I valet till förste vice ordförande i kommunstyrelsen lade de sina röster på folkpartisten.

Nu återstår att se om de förslag som valberedningen kommit fram till blir verklighet. Kommunfullmäktige ska besluta om posterna på ett möte den 20 december.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA