Sverigedemokraterna straffade S i Burlöv

Publicerad 2010-12-09

Kaoset i Burlövs kommun fortsatte när valberedningen hade möte under onsdagen. Det som tidigare såg ut som en överenskommelse mellan SD och S sprack.

Tidigare under hösten har Socialdemokraterna anklagats för att göra upp med SD om de olika posterna inom kommunpolitiken i Burlövs kommun. Vid ett möte tidigare i höst fick Socialdemokraterna genom sitt förslag till ordförande i kommunfullmäktige med stöd av SD. I gengäld röstade Socialdemokraterna på Sverigedemokraternas förslag till vice ordförande.
Men nu tycks de goda relationerna vara som bortblåsta.

Under valberedningens möte igår valdes till en början Katja Larsson (S) till kommunstyrelsens ordförande, med stöd av SD. Men när Socialdemokraterna vägrade rösta på Sverigedemokraternas kandidat till vice ordförande valde SD tillsammans med det lokala partiet Allianspartiet att röra om ordentligt. De röstade fram moderata ordföranden i tekniska nämnden och barn- och utbildningsnämnden. I valet till förste vice ordförande i kommunstyrelsen lade de sina röster på folkpartisten.

Nu återstår att se om de förslag som valberedningen kommit fram till blir verklighet. Kommunfullmäktige ska besluta om posterna på ett möte den 20 december.
Daniel Vergara

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA