100324_inr_jomshof.jpg\

Richard Jomshof, gruppledare för Sverigedemokraterna i Karlskrona.
FOTO: EXPO

Sverigedemokraterna vill stoppa journalist

Publicerad 2010-03-24

Sverigedemokraterna i Karlskrona vill stoppa en föreläsning med journalisten och författaren Anna-Lena Lodenius. Partiet menar att det rör sig om politisk propaganda.

Anna-Lena Lodenius har bokats för att på torsdag tala för kommunfullmäktige om vinsterna med invandring och mångfald. Sverigedemokraterna är kritiska till att föreläsningen, som de menar handlar om ett politiskt vinklar budskap, sker under den ordinarie mötestiden.

– Vi är inte kritiska till att hon ska föreläsa men vi tycker det ska ligga utanför sammanträdestid. Det här har inget med kompetensutveckling att göra utan är bara till för att sprida ensidig politisk propaganda, säger Richard Jomshof, gruppledare för Sverigedemokraterna i Karlskrona till Blekinge läns tidning.

Jomshof vänder sig även mot att det efter den 45 minuter långa föreläsningen bara en kvart avsatt för frågestund.

Yvonne Sandberg-Fries, andre vice ordförande och socialdemokrat, säger till Blekinge läns tidning att hon inte är förvånad över Sverigedemokraternas reaktion.

– Men i en demokratisk församling lyssnar man även på såna som inte tycker som en själv. Vi har bjudit in en respekterad författare och journalist för att hon ska ge sitt perspektiv och ge oss alla ett gemensamt underlag. Sedan det är upp till var och en att dra egna slutsatser, säger hon till tidningen.

Anna-Lena Lodenius har bland annat författat boken "Slaget om svenskheten - ta debatten med Sverigedemokraterna" tillsammans med Mats Wingborg.
Expo

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA