100324_inr_jomshof.jpg\

Richard Jomshof, gruppledare för Sverigedemokraterna i Karlskrona.
FOTO: EXPO

Sverigedemokraterna vill stoppa journalist

Publicerad 2010-03-24

Sverigedemokraterna i Karlskrona vill stoppa en föreläsning med journalisten och författaren Anna-Lena Lodenius. Partiet menar att det rör sig om politisk propaganda.

Anna-Lena Lodenius har bokats för att på torsdag tala för kommunfullmäktige om vinsterna med invandring och mångfald. Sverigedemokraterna är kritiska till att föreläsningen, som de menar handlar om ett politiskt vinklar budskap, sker under den ordinarie mötestiden.

– Vi är inte kritiska till att hon ska föreläsa men vi tycker det ska ligga utanför sammanträdestid. Det här har inget med kompetensutveckling att göra utan är bara till för att sprida ensidig politisk propaganda, säger Richard Jomshof, gruppledare för Sverigedemokraterna i Karlskrona till Blekinge läns tidning.

Jomshof vänder sig även mot att det efter den 45 minuter långa föreläsningen bara en kvart avsatt för frågestund.

Yvonne Sandberg-Fries, andre vice ordförande och socialdemokrat, säger till Blekinge läns tidning att hon inte är förvånad över Sverigedemokraternas reaktion.

– Men i en demokratisk församling lyssnar man även på såna som inte tycker som en själv. Vi har bjudit in en respekterad författare och journalist för att hon ska ge sitt perspektiv och ge oss alla ett gemensamt underlag. Sedan det är upp till var och en att dra egna slutsatser, säger hon till tidningen.

Anna-Lena Lodenius har bland annat författat boken "Slaget om svenskheten - ta debatten med Sverigedemokraterna" tillsammans med Mats Wingborg.
Expo

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro