Terrornazist avled i fängelse

Publicerad 2010-08-18

Den amerikanske nazisten Bruce Pierce som avtjänade ett 250 år långt fängelsestraff, för att 1984 mördat den judiske radiovärden Alan Berg, har dött, rapporterar UPI.com.

Bruce Pierce var aktiv i den amerikanska nazistterrorgruppen som opererade i USA i början av 1980-talet. Gruppen som hette Der Brüder Schweigen, men oftast benämns som The Order, försökte att starta vad de såg som ett raskrig. Flera av gruppens medlemmar sitter fortfarande inne på livstidslänga fängelsestraff.

Bruce Pierce dömdes för mordet på den judiske radiovärden Alan Berg, som sköts till döds med 13 skott.

Bruce Pierce dog en naturlig död uppger fängelseledningen, enligt UPI.com.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA