Terrornazist avled i fängelse

Publicerad 2010-08-18

Den amerikanske nazisten Bruce Pierce som avtjänade ett 250 år långt fängelsestraff, för att 1984 mördat den judiske radiovärden Alan Berg, har dött, rapporterar UPI.com.

Bruce Pierce var aktiv i den amerikanska nazistterrorgruppen som opererade i USA i början av 1980-talet. Gruppen som hette Der Brüder Schweigen, men oftast benämns som The Order, försökte att starta vad de såg som ett raskrig. Flera av gruppens medlemmar sitter fortfarande inne på livstidslänga fängelsestraff.

Bruce Pierce dömdes för mordet på den judiske radiovärden Alan Berg, som sköts till döds med 13 skott.

Bruce Pierce dog en naturlig död uppger fängelseledningen, enligt UPI.com.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.