Tidskriften Expo nominerad till årets kulturtidskrift

Publicerad 2010-08-13

Tidskriften Expo har nominerats till årets kulturtidskrift. Priset, som är inrättat av Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter, delas ut under Bok- & Biblioteksmässan i Göteborg.

De övriga nominerade är Filter, Ful, Nutida Musik, Paletten. Prissumman på 40 000 kr är skänkt av den litterära akademin Samfundet De Nio. Utöver prissumman får den vinnande tidskriften dessutom ett konstverk av Fredrik Norén. Årets jury har haft sina möten i Norrbotten och består av Peo Rask, Ida Folkesson, Ingrid Fredriksson, Erik Jonsson och Mattias Alkberg. Priset delas ut av författaren Niklas Rådström

Det är andra gången i år som tidskriften Expo belönas. I juni utsågs redaktionsmedlemmen Lisa Bjurwalds reportage "Demokratins dilemma – allas ögon på Schweiz" till svensk vinnare av Europaparlamentets journalistpris 2010 i kategorin press.
x x

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.