Tidskriften Expo nominerad till årets kulturtidskrift

Publicerad 2010-08-13

Tidskriften Expo har nominerats till årets kulturtidskrift. Priset, som är inrättat av Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter, delas ut under Bok- & Biblioteksmässan i Göteborg.

De övriga nominerade är Filter, Ful, Nutida Musik, Paletten. Prissumman på 40 000 kr är skänkt av den litterära akademin Samfundet De Nio. Utöver prissumman får den vinnande tidskriften dessutom ett konstverk av Fredrik Norén. Årets jury har haft sina möten i Norrbotten och består av Peo Rask, Ida Folkesson, Ingrid Fredriksson, Erik Jonsson och Mattias Alkberg. Priset delas ut av författaren Niklas Rådström

Det är andra gången i år som tidskriften Expo belönas. I juni utsågs redaktionsmedlemmen Lisa Bjurwalds reportage "Demokratins dilemma – allas ögon på Schweiz" till svensk vinnare av Europaparlamentets journalistpris 2010 i kategorin press.
x x

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA