Tidskriften Expo nominerad till årets kulturtidskrift

Publicerad 2010-08-13

Tidskriften Expo har nominerats till årets kulturtidskrift. Priset, som är inrättat av Föreningen för Sveriges kulturtidskrifter, delas ut under Bok- & Biblioteksmässan i Göteborg.

De övriga nominerade är Filter, Ful, Nutida Musik, Paletten. Prissumman på 40 000 kr är skänkt av den litterära akademin Samfundet De Nio. Utöver prissumman får den vinnande tidskriften dessutom ett konstverk av Fredrik Norén. Årets jury har haft sina möten i Norrbotten och består av Peo Rask, Ida Folkesson, Ingrid Fredriksson, Erik Jonsson och Mattias Alkberg. Priset delas ut av författaren Niklas Rådström

Det är andra gången i år som tidskriften Expo belönas. I juni utsågs redaktionsmedlemmen Lisa Bjurwalds reportage "Demokratins dilemma – allas ögon på Schweiz" till svensk vinnare av Europaparlamentets journalistpris 2010 i kategorin press.
x x

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA