Tjeckisk polis griper högerextremister

Publicerad 2010-01-14

Den tjeckiska polisens insatsgrupp för organiserad brottslighet, UOOZ, har de senaste dagarna gripit ett flertal personer ur den högerextrema rörelsen i Prag och Brno, rapporterar nätupplagan av Tyden.

Gripandena är de senaste i en operation riktad mot den tjeckiska extremhögern, men informationen är knapphändig då UOOZ inte vill kommentera händelserna.

Under hösten har en rad gripanden genomförts, i oktober frihetsberövades 24 personer bland annat på grund av misstanke om planerade terrorattentat.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA