Tjeckisk polis griper högerextremister

Publicerad 2010-01-14

Den tjeckiska polisens insatsgrupp för organiserad brottslighet, UOOZ, har de senaste dagarna gripit ett flertal personer ur den högerextrema rörelsen i Prag och Brno, rapporterar nätupplagan av Tyden.

Gripandena är de senaste i en operation riktad mot den tjeckiska extremhögern, men informationen är knapphändig då UOOZ inte vill kommentera händelserna.

Under hösten har en rad gripanden genomförts, i oktober frihetsberövades 24 personer bland annat på grund av misstanke om planerade terrorattentat.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA