Tjeckisk polis griper högerextremister

Publicerad 2010-01-14

Den tjeckiska polisens insatsgrupp för organiserad brottslighet, UOOZ, har de senaste dagarna gripit ett flertal personer ur den högerextrema rörelsen i Prag och Brno, rapporterar nätupplagan av Tyden.

Gripandena är de senaste i en operation riktad mot den tjeckiska extremhögern, men informationen är knapphändig då UOOZ inte vill kommentera händelserna.

Under hösten har en rad gripanden genomförts, i oktober frihetsberövades 24 personer bland annat på grund av misstanke om planerade terrorattentat.
Expo

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.