Tjeckiska arbetarpartiet överklagar organisationsförbud

Publicerad 2010-03-18

Tidigare i år rapporterade Expo att en tjeckisk domstol beslutat att förbjuda Arbetarpartiet (DS), med motiveringen att de sprider främlingsfientlighet, homofobi och rasism. Nu överklagar DS ledning beslutet till den tjeckiska konstitutionsdomstolen.

Den tjeckiska nyhetsbyrån CTK uppger att organisationsförbudet i och med överklagandet upphävs fram till dess att ärendet har dragits för konstitutionsdomstolen. Till CTK säger partiets juridiska ombud att beslutet saknar laglig grund och att man därför överklagar.

Arbetarpartiet har tidigare uppgett att man kommer ställa upp i valet i maj, dock under ett annat partinamn, DSSS.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA