Tjeckiska arbetarpartiet överklagar organisationsförbud

Publicerad 2010-03-18

Tidigare i år rapporterade Expo att en tjeckisk domstol beslutat att förbjuda Arbetarpartiet (DS), med motiveringen att de sprider främlingsfientlighet, homofobi och rasism. Nu överklagar DS ledning beslutet till den tjeckiska konstitutionsdomstolen.

Den tjeckiska nyhetsbyrån CTK uppger att organisationsförbudet i och med överklagandet upphävs fram till dess att ärendet har dragits för konstitutionsdomstolen. Till CTK säger partiets juridiska ombud att beslutet saknar laglig grund och att man därför överklagar.

Arbetarpartiet har tidigare uppgett att man kommer ställa upp i valet i maj, dock under ett annat partinamn, DSSS.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA