Tjeckiska arbetarpartiet överklagar organisationsförbud

Publicerad 2010-03-18

Tidigare i år rapporterade Expo att en tjeckisk domstol beslutat att förbjuda Arbetarpartiet (DS), med motiveringen att de sprider främlingsfientlighet, homofobi och rasism. Nu överklagar DS ledning beslutet till den tjeckiska konstitutionsdomstolen.

Den tjeckiska nyhetsbyrån CTK uppger att organisationsförbudet i och med överklagandet upphävs fram till dess att ärendet har dragits för konstitutionsdomstolen. Till CTK säger partiets juridiska ombud att beslutet saknar laglig grund och att man därför överklagar.

Arbetarpartiet har tidigare uppgett att man kommer ställa upp i valet i maj, dock under ett annat partinamn, DSSS.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.