Tomma stolar för SD i kommunerna

Publicerad 2010-09-23

Sverigedemokraterna ser ut att få 63 tomma stolar i 52 kommuner, det visar en sammanställning som Svenska Dagbladet gjort.

Sverigedemokraterna gick kraftigt framåt i kommunvalen. Partiet mer än fördubblade sina mandat, från 280 till 609. Framgången ser ut att leda till problem för partiet att fylla stolarna. Svenska Dagbladet har jämfört valresultatet med hur många personer som kandiderat på partiets vallistor och kommit fram till att i 52 kommuner kommer partiet få 63 tomma stolar. Siffran kan dock ändras om det visar sig att det finns valsedlar där någon skrivit dit ett namn.

Partiet fick mandat i 245 kommuner, vilket ska jämföras med valet 2006 då partiet fick mandat i 144 kommuner.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA