Tomma stolar för SD i kommunerna

Publicerad 2010-09-23

Sverigedemokraterna ser ut att få 63 tomma stolar i 52 kommuner, det visar en sammanställning som Svenska Dagbladet gjort.

Sverigedemokraterna gick kraftigt framåt i kommunvalen. Partiet mer än fördubblade sina mandat, från 280 till 609. Framgången ser ut att leda till problem för partiet att fylla stolarna. Svenska Dagbladet har jämfört valresultatet med hur många personer som kandiderat på partiets vallistor och kommit fram till att i 52 kommuner kommer partiet få 63 tomma stolar. Siffran kan dock ändras om det visar sig att det finns valsedlar där någon skrivit dit ett namn.

Partiet fick mandat i 245 kommuner, vilket ska jämföras med valet 2006 då partiet fick mandat i 144 kommuner.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.