Tomma stolar för SD i kommunerna

Publicerad 2010-09-23

Sverigedemokraterna ser ut att få 63 tomma stolar i 52 kommuner, det visar en sammanställning som Svenska Dagbladet gjort.

Sverigedemokraterna gick kraftigt framåt i kommunvalen. Partiet mer än fördubblade sina mandat, från 280 till 609. Framgången ser ut att leda till problem för partiet att fylla stolarna. Svenska Dagbladet har jämfört valresultatet med hur många personer som kandiderat på partiets vallistor och kommit fram till att i 52 kommuner kommer partiet få 63 tomma stolar. Siffran kan dock ändras om det visar sig att det finns valsedlar där någon skrivit dit ett namn.

Partiet fick mandat i 245 kommuner, vilket ska jämföras med valet 2006 då partiet fick mandat i 144 kommuner.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA