Trakasserade på grund av att de är muslimer

Publicerad 2010-03-01

Expo har tidigare rapporterat om muslimernas situation i Södertälje. Nu skriver Fuad Mor på Newsmill om de trakasserier som han och hans familj utsatts för i Södertälje på grund av att deras muslimska bakgrund. Familjen kände sig till slut tvingade att flytta från området Hovsjö där de bodde.

På Newsmill skriver Fuad Mor, som Expo tidigare har rapporterat om [se pdf längst ned], som tills nyligen bodde i området Hovsjö i Södertälje. Mor som själv inte är praktiserande muslim beskriver i debattinlägget sina upplevelser av trakasserier och hot.

– Här, i det av kristna familjer dominerade bostadsområdet tvingades jag och min familj uppleva förföljelse och trakasserier av den enda anledningen att vi är födda muslimer. Och det hemska är att de som trakasserade oss var kristna unga män, söner till kristna föräldrar som själva flytt från etniskt och religiöst förtryck i sina hemländer, skriver han bland annat.

I inlägget riktar Fuad Mor även kritik mot politikerna som han anser inte tar förföljelser på grund av religion på allvar.

En annan som reagerat på situationen i Södertälje är frilansjournalisten Sakine Madon. Även hon skriver på Newsmill och ställer sig där frågan varför så få bryr sig om situationen och svarar själv: "Min gissning: vänstern duckar för att de som trakasserar i Södertälje har utländsk bakgrund. Samma så kallade antirasister som letar islamofobi under minsta lilla sten bryr sig föga när muslimer inte kan bo i Ronna eller Hovsjö. Och högerdebattörer, å andra sidan, är måttligt intresserade av rasism mot muslimer."

Läs Expos reportage från nr 3-2009: expo-3-09-ombytta-roller.pdf
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA