Trakasserade på grund av att de är muslimer

Publicerad 2010-03-01

Expo har tidigare rapporterat om muslimernas situation i Södertälje. Nu skriver Fuad Mor på Newsmill om de trakasserier som han och hans familj utsatts för i Södertälje på grund av att deras muslimska bakgrund. Familjen kände sig till slut tvingade att flytta från området Hovsjö där de bodde.

På Newsmill skriver Fuad Mor, som Expo tidigare har rapporterat om [se pdf längst ned], som tills nyligen bodde i området Hovsjö i Södertälje. Mor som själv inte är praktiserande muslim beskriver i debattinlägget sina upplevelser av trakasserier och hot.

– Här, i det av kristna familjer dominerade bostadsområdet tvingades jag och min familj uppleva förföljelse och trakasserier av den enda anledningen att vi är födda muslimer. Och det hemska är att de som trakasserade oss var kristna unga män, söner till kristna föräldrar som själva flytt från etniskt och religiöst förtryck i sina hemländer, skriver han bland annat.

I inlägget riktar Fuad Mor även kritik mot politikerna som han anser inte tar förföljelser på grund av religion på allvar.

En annan som reagerat på situationen i Södertälje är frilansjournalisten Sakine Madon. Även hon skriver på Newsmill och ställer sig där frågan varför så få bryr sig om situationen och svarar själv: "Min gissning: vänstern duckar för att de som trakasserar i Södertälje har utländsk bakgrund. Samma så kallade antirasister som letar islamofobi under minsta lilla sten bryr sig föga när muslimer inte kan bo i Ronna eller Hovsjö. Och högerdebattörer, å andra sidan, är måttligt intresserade av rasism mot muslimer."

Läs Expos reportage från nr 3-2009: expo-3-09-ombytta-roller.pdf
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.