Tusentals demonstrerade mot SD

Publicerad 2010-09-21

Runt om i landet anordnandes under måndagen stora protester mot Sverigedemokraterna. Tusentals människor gick ut i Stockholm, Göteborg och Malmö för att visa sitt missnöje med att partiet kom in i riksdagen.

I Stockholm fyllde upp till 10 000 människor Sergels torg för att demonstrera mot att Sverigedemokraterna kommit in i riksdagen. För att få plats klättrade även demonstranter upp på de valstugor som stod kvar runt torget.

Uppropet till demonstrationen startades på söndagen via Facebook av den 17-åriga Felicia Margineanu. Demonstranterna hade plakat med slagord som "Inga rasister i riksdagen" och "94.3 % av Sveriges befolkning är inte rasister". Det skanderades även slagord som "stoppa rasismen".

Protester i Göteborg och Malmö


I Göteborg hölls ett "sorgetåg " som enligt polisen samlade cirka 5 000 personer, rapporterar TT. Även i Göteborg saknades en organisation bakom uppropet, som även här spreds via Facebook.

På Möllevångstorget i Malmö samlades, enligt TT, ungefär 2 000 personer. På Facebook-upproret uppmanades deltagarna att klä sig svart eftersom "det är en sorgens dag", skriver Skånskan.se.
Anders Dalsbro

Verktyg:

SD-politiker: Våldsuppmaningar är ett sundhetstecken

Kommunfullmäktigeledamoten Jenny Manners (SD) i Haninge skriver på Facebook att "det är ett sundhetstecken att att svenskar blir så pass förbannade att de uppmanar till 'våld'". Det avslöjar Inte rasist men.

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro