Ungerska gardets ledare avgår efter otrohetsskandal

Publicerad 2010-08-17

Ledaren för högerextrema Ungerska gardet, Robert Kiss har avgått från sin post med omedelbar verkan. Anledningen är att han smygfilmats när han vänslas med sin älskarinna, rapporterar bland annat romea.cz.

Under flera veckor har rykten om en otrohetsaffär florerat kring Ungerska gardets kommendant Robert Kiss. Kiss, som dessutom är gift, har konsekvent nekat till uppgifterna. För några dagar sedan dök det dock upp en videofilm på nätet som enligt uppgift visar Robert Kiss kyssandes en okänd kvinna.

Kiss har nu avsagt sig ledarskapet för Ungerska gardet, som bland annat har familj, moral och heder som ledord.

Ungerska gardet är den paramilitära grenen av det högerextrema partiet Jobbik i senaste valet i april 2010 blev Ungerns tredje största parti. Jobbik innehar 47 mandat i det Ungerska parlamentet och 3 mandat i Europaparlamentet.


EXTERN LÄNK: Se videofilmen här
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA