Ungerska gardets ledare avgår efter otrohetsskandal

Publicerad 2010-08-17

Ledaren för högerextrema Ungerska gardet, Robert Kiss har avgått från sin post med omedelbar verkan. Anledningen är att han smygfilmats när han vänslas med sin älskarinna, rapporterar bland annat romea.cz.

Under flera veckor har rykten om en otrohetsaffär florerat kring Ungerska gardets kommendant Robert Kiss. Kiss, som dessutom är gift, har konsekvent nekat till uppgifterna. För några dagar sedan dök det dock upp en videofilm på nätet som enligt uppgift visar Robert Kiss kyssandes en okänd kvinna.

Kiss har nu avsagt sig ledarskapet för Ungerska gardet, som bland annat har familj, moral och heder som ledord.

Ungerska gardet är den paramilitära grenen av det högerextrema partiet Jobbik i senaste valet i april 2010 blev Ungerns tredje största parti. Jobbik innehar 47 mandat i det Ungerska parlamentet och 3 mandat i Europaparlamentet.


EXTERN LÄNK: Se videofilmen här
Kajsa Lindohf

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA