Utesluten sverigedemokrat blir politisk vilde

Publicerad 2010-10-11

Joachim Löfgren, som kandiderade för Sverigedemokraterna i Västerås, blir efter han uteslutits ur partiet politisk vilde i fullmäktige. I valrörelsen kunde Expo berätta att Löfgren dömts för misshandel av sin före detta flickvän.

Sverigedemokraterna fick i valet tre mandat i Västerås kommunfullmäktige, vilket gav partiet en vågmästarposition. En av de som valdes in är Joachim Löfgren som uteslöts ur partiet när det framkom att han var dömd för misshandel.

Löfgren tänker emellertid inte lämna politiken och kommer att sitta kvar som politisk vilde i fullmäktige, rapporterar Västmanlands Läns Tidning. Därmed förlorar Sverigedemokraterna sin position som vågmästare i kommunen.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA