Utesluten sverigedemokrat blir politisk vilde

Publicerad 2010-10-11

Joachim Löfgren, som kandiderade för Sverigedemokraterna i Västerås, blir efter han uteslutits ur partiet politisk vilde i fullmäktige. I valrörelsen kunde Expo berätta att Löfgren dömts för misshandel av sin före detta flickvän.

Sverigedemokraterna fick i valet tre mandat i Västerås kommunfullmäktige, vilket gav partiet en vågmästarposition. En av de som valdes in är Joachim Löfgren som uteslöts ur partiet när det framkom att han var dömd för misshandel.

Löfgren tänker emellertid inte lämna politiken och kommer att sitta kvar som politisk vilde i fullmäktige, rapporterar Västmanlands Läns Tidning. Därmed förlorar Sverigedemokraterna sin position som vågmästare i kommunen.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA