Utesluten sverigedemokrat blir politisk vilde

Publicerad 2010-10-11

Joachim Löfgren, som kandiderade för Sverigedemokraterna i Västerås, blir efter han uteslutits ur partiet politisk vilde i fullmäktige. I valrörelsen kunde Expo berätta att Löfgren dömts för misshandel av sin före detta flickvän.

Sverigedemokraterna fick i valet tre mandat i Västerås kommunfullmäktige, vilket gav partiet en vågmästarposition. En av de som valdes in är Joachim Löfgren som uteslöts ur partiet när det framkom att han var dömd för misshandel.

Löfgren tänker emellertid inte lämna politiken och kommer att sitta kvar som politisk vilde i fullmäktige, rapporterar Västmanlands Läns Tidning. Därmed förlorar Sverigedemokraterna sin position som vågmästare i kommunen.
Expo

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.