VAL 2010: Ännu en SD-kandidat hoppar av

Publicerad 2010-08-25

Sverigedemokraternas förstanamn på valsedeln i Karlshamn, Karin Lange, lämnar sina politiska uppdrag. Hon är en av många som på kort tid har valt att hoppa av sin kandidatur.

- Jag avgår av personliga skäl, och det är inget jag vill kommentera, säger Karin Lange. Hon är fortfarande engagerad i partiet och menar att hon i framtiden kan tänka sig att kandidera igen.

Istället blir det Stig Werner som toppar valsedeln till Karlshamns kommunfullmäktige. Werner sitter redan i fullmäktige för Sverigedemokraterna och har även varit nämndeman i fastighetsdomstolen. Det uppdraget fråntogs han dock tidigare i år, efter att han fått ett utbrott i rättsalen och anklagat tingsrätten för att agera brottsligt.

Karin Langes avhopp är bara ett i raden av avhopp från Sverigedemokraternas valsedlar den senaste tiden. Partiet har tidigare lovat väljarna att de inte ska ha några tomma stolar efter nästa val, ett löfte som kan komma bli svårt att uppfylla.LÄS MER: SD riskerar tomma stolar
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA