VAL 2010: Ännu en SD-kandidat hoppar av

Publicerad 2010-08-25

Sverigedemokraternas förstanamn på valsedeln i Karlshamn, Karin Lange, lämnar sina politiska uppdrag. Hon är en av många som på kort tid har valt att hoppa av sin kandidatur.

- Jag avgår av personliga skäl, och det är inget jag vill kommentera, säger Karin Lange. Hon är fortfarande engagerad i partiet och menar att hon i framtiden kan tänka sig att kandidera igen.

Istället blir det Stig Werner som toppar valsedeln till Karlshamns kommunfullmäktige. Werner sitter redan i fullmäktige för Sverigedemokraterna och har även varit nämndeman i fastighetsdomstolen. Det uppdraget fråntogs han dock tidigare i år, efter att han fått ett utbrott i rättsalen och anklagat tingsrätten för att agera brottsligt.

Karin Langes avhopp är bara ett i raden av avhopp från Sverigedemokraternas valsedlar den senaste tiden. Partiet har tidigare lovat väljarna att de inte ska ha några tomma stolar efter nästa val, ett löfte som kan komma bli svårt att uppfylla.LÄS MER: SD riskerar tomma stolar
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro