VAL 2010: Ännu ingen gripen för Malmöattack

Publicerad 2010-09-14

I fredags kväll anmälde Sverigedemokraternas kandidat David von Arnold Antoni att han blivit attackerad av två okända maskerade män i sitt hem. Polisen har ännu inte gripit någon för attacken.

Björn Olsson är ansvarig utredare vid polisen. Han berättar att polisen ännu på tisdagen inte har kunnat gripa någon misstänkt gärningsman. I övrigt är han förtegen om hur spaningsläget ser ut.

- Det råder utredningssekretess i ärendet. Eftersom det rör sig om en politiskt aktiv person och det bara är några dagar kvar till valet lägger vi locket på, säger Björn Olsson till expo.se.

De spår Björn Olsson kan berätta om är det klotter som påträffats utanför Arnolds bostad samt en rättsmedicinsk utredning av offret. Tekniska roteln har genomfört en brottsplatsundersökning, men enligt Björn Olsson vid Malmöpolisen har man i dagsläget inte tillräckligt att gå på för att kunna gripa någon.
Kajsa Lindohf

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA