VAL 2010: Ännu ingen gripen för Malmöattack

Publicerad 2010-09-14

I fredags kväll anmälde Sverigedemokraternas kandidat David von Arnold Antoni att han blivit attackerad av två okända maskerade män i sitt hem. Polisen har ännu inte gripit någon för attacken.

Björn Olsson är ansvarig utredare vid polisen. Han berättar att polisen ännu på tisdagen inte har kunnat gripa någon misstänkt gärningsman. I övrigt är han förtegen om hur spaningsläget ser ut.

- Det råder utredningssekretess i ärendet. Eftersom det rör sig om en politiskt aktiv person och det bara är några dagar kvar till valet lägger vi locket på, säger Björn Olsson till expo.se.

De spår Björn Olsson kan berätta om är det klotter som påträffats utanför Arnolds bostad samt en rättsmedicinsk utredning av offret. Tekniska roteln har genomfört en brottsplatsundersökning, men enligt Björn Olsson vid Malmöpolisen har man i dagsläget inte tillräckligt att gå på för att kunna gripa någon.
Kajsa Lindohf

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro