VAL 2010: Folkpartist visade sig vara sverigedemokrat

Publicerad 2010-08-25

Med en knapp månad kvar till valet trycker Folkpartiet i Malmö nya valsedlar till kommunvalet. Bjarne Kragh, som stod på den kommunala valsedelns 32:a plats, har öppet visat sitt stöd för Sverigedemokraterna.

- Jag menar att det inte är förenligt med medlemskap i Folkpartiet att aktivt stödja ett annat parti, säger Folkpartiets Malmöordförande Allan Widman till Sydsvenska dagbladet

Ett uteslutningsärende öppnades mot Kragh efter att det uppdagats att han anslutit sig till Facebookgruppen "Sverigedemokraterna i riksdagen - ja tack!". Bjarne Kragh valde dock att själv lämna partiet innan uteslutningen var ett faktum.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA