VAL 2010: Folkpartist visade sig vara sverigedemokrat

Publicerad 2010-08-25

Med en knapp månad kvar till valet trycker Folkpartiet i Malmö nya valsedlar till kommunvalet. Bjarne Kragh, som stod på den kommunala valsedelns 32:a plats, har öppet visat sitt stöd för Sverigedemokraterna.

- Jag menar att det inte är förenligt med medlemskap i Folkpartiet att aktivt stödja ett annat parti, säger Folkpartiets Malmöordförande Allan Widman till Sydsvenska dagbladet

Ett uteslutningsärende öppnades mot Kragh efter att det uppdagats att han anslutit sig till Facebookgruppen "Sverigedemokraterna i riksdagen - ja tack!". Bjarne Kragh valde dock att själv lämna partiet innan uteslutningen var ett faktum.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.