VAL 2010: Före detta socialdemokrat går till SD

Publicerad 2010-08-26

Sven-Olof Nord, som under många år var aktiv Socialdemokrat i Nordanstig, har i år beslutat sig för att arbeta politiskt för Sverigedemokraterna.

- Jag tycker de för en ekonomiskt ansvarsfull politik när det gäller invandring och anhörigmottagning. Dessutom tycker jag de har en bra försvarspolitik och kriminalpolitik, säger Sven-Olof Nord.

Under flera år på 1980-talet var Nord aktiv Socialdemokrat i Nordanstig och var under tio år skolstyrelsens ordförande. 1988 lämnade han alla sina politiska uppdrag, men hans ideologiska hemvist fortsatte dock att vara Socialdemokraterna under många år. Men nu förändras alltså detta.

Sverigedemokraterna skickade för några dagar sedan ut ett pressmeddelande med information om att Sven-Olof Nord kandiderar för partiet. Frågar man Nord själv är det dock lite oklart om han officiellt kommer att ställa upp i valet.

- Man har ju föreslagit från partiets sida att man ska trycka nya valsedlar med mitt namn. Jag har sagt att jag kan ställa upp till viss del, men nya valsedlar får vi nog diskutera lite till.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA