Val 2010: FP-kandidater vill samarbeta med SD

Publicerad 2010-07-28

Två av Folkpartiets kandidater i Malmö har deklarerat att de kan tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Bjarne Kragh och Charlie Levin står båda på Folkpartiets kommunvalsedel i Malmö. I veckan har de båda deklarerat att de kan tänka sig samarbeta med Sverigedemokraterna.

- Hellre det än att stödja Socialdemokraterna, säger Kragh till Sydsvenskan.

Levin har i sin tur förklarat att han också kan tänka sig ett samarbete med Sverigedemokraterna. På sin blogg skriver han att Bjarne Kraghs uttalande "får stå för honom" men samtidigt utesluter inte Levin ett samarbete med Sverigedemokraterna.

- Det är inte demokratiskt att utesluta ett parti med så stort inflytande som SD från att påverka för all framtid, skriver Levin på sin blogg.

Folkpartiets ordförande i Malmö, Allan Widman, säger till Sydsvenskan att han ska föra samtal med de båda kandidaterna som är placerade relativt långt ner på Folkpartiets lista i kommunen.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA