Val 2010: FP-kandidater vill samarbeta med SD

Publicerad 2010-07-28

Två av Folkpartiets kandidater i Malmö har deklarerat att de kan tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Bjarne Kragh och Charlie Levin står båda på Folkpartiets kommunvalsedel i Malmö. I veckan har de båda deklarerat att de kan tänka sig samarbeta med Sverigedemokraterna.

- Hellre det än att stödja Socialdemokraterna, säger Kragh till Sydsvenskan.

Levin har i sin tur förklarat att han också kan tänka sig ett samarbete med Sverigedemokraterna. På sin blogg skriver han att Bjarne Kraghs uttalande "får stå för honom" men samtidigt utesluter inte Levin ett samarbete med Sverigedemokraterna.

- Det är inte demokratiskt att utesluta ett parti med så stort inflytande som SD från att påverka för all framtid, skriver Levin på sin blogg.

Folkpartiets ordförande i Malmö, Allan Widman, säger till Sydsvenskan att han ska föra samtal med de båda kandidaterna som är placerade relativt långt ner på Folkpartiets lista i kommunen.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA