Val 2010: FP-kandidater vill samarbeta med SD

Publicerad 2010-07-28

Två av Folkpartiets kandidater i Malmö har deklarerat att de kan tänka sig att samarbeta med Sverigedemokraterna.

Bjarne Kragh och Charlie Levin står båda på Folkpartiets kommunvalsedel i Malmö. I veckan har de båda deklarerat att de kan tänka sig samarbeta med Sverigedemokraterna.

- Hellre det än att stödja Socialdemokraterna, säger Kragh till Sydsvenskan.

Levin har i sin tur förklarat att han också kan tänka sig ett samarbete med Sverigedemokraterna. På sin blogg skriver han att Bjarne Kraghs uttalande "får stå för honom" men samtidigt utesluter inte Levin ett samarbete med Sverigedemokraterna.

- Det är inte demokratiskt att utesluta ett parti med så stort inflytande som SD från att påverka för all framtid, skriver Levin på sin blogg.

Folkpartiets ordförande i Malmö, Allan Widman, säger till Sydsvenskan att han ska föra samtal med de båda kandidaterna som är placerade relativt långt ner på Folkpartiets lista i kommunen.
Alexander Bengtsson

Verktyg:

Ungern röstar om flyktingmottagning – det här behöver du känna till

Val i Ungern. På söndag går ungrarna till val om landet ska ta emot flyktingar inom EU:s omfördelningssystem. Regeringspartiet Fidesz har under månader genomfört en massiv främlingsfientlig kampanj. Resultatet av omröstningen kan få stora konsekvenser för Europas flyktingpolitik.

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.