VAL 2010: Inga fasta valstugor för SD i Malmö

Publicerad 2010-08-14

Sverigedemokraterna i Malmö kommer inte ha några fasta valstugor. Anledningen: partiet missade att söka tillstånd, rapporterar SVD Sydnytt.

Samtliga andra partier i Malmös kommunfullmäktiga har sökt och fått tillstånd att vara på Gustav Adolfs torg i centrala Malmö. Sverigedemokraterna missade dock att lämna in en ansökan om tillstånd till polisen i tid.
– Vi har istället ansökt om en ambulerande valstuga på hjul som vi kan flytta mellan olika platser. Däremot går det inte att stå på Gustav Adolfs torg med den, säger Sverigedemokraternas valorganisatör Christer Voigt till Sydnytt.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.