Val 2010: Inget parti vill samarbeta med SD

Publicerad 2010-08-24

Samtliga partisekreterare från riksdagspartierna motsäger sig ett samarbete med Sverigedemokraterna efter valet. Det visar en enkät som Aftonbladet sammanställt.

Inget av de partier som sitter i riksdagen kan tänka sig ett samarbete med Sverigedemokraterna. Miljöpartiet och Folkpartiet öppnar upp för ett blocköverskridande samarbete efter valet om inget av blocken får egen majoritet. Inte heller Centerpartiet stänger den dörren, men menar samtidigt att det är en diskussion som kan föras först efter valet.

Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna säger att det block som blir störst bör bilda regering. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill inte spekulera om en situation där deras block förlorar, utan säger sig utgå från att det får egen majoritet.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA