Val 2010: Inget parti vill samarbeta med SD

Publicerad 2010-08-24

Samtliga partisekreterare från riksdagspartierna motsäger sig ett samarbete med Sverigedemokraterna efter valet. Det visar en enkät som Aftonbladet sammanställt.

Inget av de partier som sitter i riksdagen kan tänka sig ett samarbete med Sverigedemokraterna. Miljöpartiet och Folkpartiet öppnar upp för ett blocköverskridande samarbete efter valet om inget av blocken får egen majoritet. Inte heller Centerpartiet stänger den dörren, men menar samtidigt att det är en diskussion som kan föras först efter valet.

Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna säger att det block som blir störst bör bilda regering. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill inte spekulera om en situation där deras block förlorar, utan säger sig utgå från att det får egen majoritet.
Expo

Verktyg:

Efter granskning: Ekeroths närmaste medarbetare stängs av

Sverigedemokraterna stänger av Dick Abrahamsson, politisk sekreterare hos Kent Ekeroth. I Expos senaste nummer avslöjas att Abrahamsson tidigare arbetat för nazistiska och högerextrema medier. Hela Hälsingland har även uppmärksammat rysk propaganda på Abrahamssons Facebook.

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.