Val 2010: Inget parti vill samarbeta med SD

Publicerad 2010-08-24

Samtliga partisekreterare från riksdagspartierna motsäger sig ett samarbete med Sverigedemokraterna efter valet. Det visar en enkät som Aftonbladet sammanställt.

Inget av de partier som sitter i riksdagen kan tänka sig ett samarbete med Sverigedemokraterna. Miljöpartiet och Folkpartiet öppnar upp för ett blocköverskridande samarbete efter valet om inget av blocken får egen majoritet. Inte heller Centerpartiet stänger den dörren, men menar samtidigt att det är en diskussion som kan föras först efter valet.

Moderaterna, Centerpartiet och Kristdemokraterna säger att det block som blir störst bör bilda regering. Socialdemokraterna och Vänsterpartiet vill inte spekulera om en situation där deras block förlorar, utan säger sig utgå från att det får egen majoritet.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA