Val 2010: ND-politiker utsatta för attentat

Publicerad 2010-07-02

Två Nationaldemokrater i Tranemo har utsatts för upprepande attentat mot sina bostäder. Efter att någon kastat in stenar genom ett fönster väljer en av dem nu att lämna alla sina politiska uppdrag.

Det var under natten till onsdag förra veckan som någon kastade in stenar genom fönster hos nationaldemokraten Thomas Bengtström.
– De kastade dem hårt så att de nådde fram till sängarna. Det var medvetet gjort. Turligt nog sov min dotter den här natten i ett annat rum än sitt eget, men en sten som de kastade in i hennes rum hade kunnat skada henne allvarligt, säger Thomas Bengtström till Norran.

Bengtström fick efter förra valet ett mandat i Tranemo kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna. Han valde för ett par månader sedan lämna partiet och satt först som politisk vilde för att nyligen meddela att han gått in i Nationaldemokraterna. Bengtström lämnar efter attacken, enligt Norran, alla sina politiska uppdrag. Även en partikollega till Bengtström har utsatts för ett liknande attentat.

Polisen har inga misstänkta för dådet.
Expo

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA