Val 2010: ND-politiker utsatta för attentat

Publicerad 2010-07-02

Två Nationaldemokrater i Tranemo har utsatts för upprepande attentat mot sina bostäder. Efter att någon kastat in stenar genom ett fönster väljer en av dem nu att lämna alla sina politiska uppdrag.

Det var under natten till onsdag förra veckan som någon kastade in stenar genom fönster hos nationaldemokraten Thomas Bengtström.
– De kastade dem hårt så att de nådde fram till sängarna. Det var medvetet gjort. Turligt nog sov min dotter den här natten i ett annat rum än sitt eget, men en sten som de kastade in i hennes rum hade kunnat skada henne allvarligt, säger Thomas Bengtström till Norran.

Bengtström fick efter förra valet ett mandat i Tranemo kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna. Han valde för ett par månader sedan lämna partiet och satt först som politisk vilde för att nyligen meddela att han gått in i Nationaldemokraterna. Bengtström lämnar efter attacken, enligt Norran, alla sina politiska uppdrag. Även en partikollega till Bengtström har utsatts för ett liknande attentat.

Polisen har inga misstänkta för dådet.
Expo

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA