Val 2010: ND-politiker utsatta för attentat

Publicerad 2010-07-02

Två Nationaldemokrater i Tranemo har utsatts för upprepande attentat mot sina bostäder. Efter att någon kastat in stenar genom ett fönster väljer en av dem nu att lämna alla sina politiska uppdrag.

Det var under natten till onsdag förra veckan som någon kastade in stenar genom fönster hos nationaldemokraten Thomas Bengtström.
– De kastade dem hårt så att de nådde fram till sängarna. Det var medvetet gjort. Turligt nog sov min dotter den här natten i ett annat rum än sitt eget, men en sten som de kastade in i hennes rum hade kunnat skada henne allvarligt, säger Thomas Bengtström till Norran.

Bengtström fick efter förra valet ett mandat i Tranemo kommunfullmäktige för Sverigedemokraterna. Han valde för ett par månader sedan lämna partiet och satt först som politisk vilde för att nyligen meddela att han gått in i Nationaldemokraterna. Bengtström lämnar efter attacken, enligt Norran, alla sina politiska uppdrag. Även en partikollega till Bengtström har utsatts för ett liknande attentat.

Polisen har inga misstänkta för dådet.
Expo

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.