VAL 2010: Per Ramhorn (SD) tar över posten som kommunalråd i Malmö

Publicerad 2010-08-26

Per Ramhorn efterträder Sten Andersson som kommunalråd i Malmö. Det meddelar Sverigedemokraterna i ett pressmeddelande.

I pressmeddelandet förklaras att Sverigedemokraterna från början tänkte låta Sten Anderssons post vara vakant fram till valet. Men partiets fullmäktigegrupp har nu i samråd med kommunföreningens styrelse omprövat beslutet och låter Per Ramhorn kliva in och ta över efter Sten Andersson.

Per Ramhorn har sedan tidigare en deltidstjänst som politisk sekreterare och representerar också partiet i Malmö kommunfullmäktige. Ramhorn är partiets talesman i äldrepolitiska frågor och har bland annat motionerat om att förbättra kvalitén på maten på äldreboenden. Han är verksam inom kommunens äldreomsorg men kommer i och med att han tillträder posten som kommunalråd att ta tjänstledigt från det arbetet.
Kajsa Lindohf

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA