100919_carina-herrstedt_1.jpg

Carina Herrstedt, en av de ledande sverigedemokraterna i Landskrona.
FOTO: Expo

Val 2010: SD Backar i Landskrona

Publicerad 2010-09-20

Landskrona kommun var Sverigedemokraternas största framgång 2006. I år är det annorlunda då partiet backar till 15.7 procent av rösterna.

Framgångarna i riksdagsvalet till trots finns det platser i Sverige där Sverigedemokraterna backar. I valet 2006 var Landskrona den stora chocken för de etablerade partierna. Då fick Sverigedemokraterna hela 22.26 procent av rösterna. Sedan dess har mycket hänt. Bland annat har partiets lokalt starke man Thord Lindblom försvunnit. Han ansågs vara den som låg bakom valframgångarna 2006, men utmanövrerades av Carina Herrstedt och hennes sambo, Stefan Olsson.

I årets val förlorade Sverigedemokraterna fyra mandat. Samtidigt ökade Folkpartiet med fyra mandat, till totalt 16 av de 51 stolarna.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Hovrätten fastställer dom – nazister attackerade polis

Attacken vid Medborgarplatsen. Hovrätten fastställer tingsrättens fängelsedom mot en 23-årig aktivist i nazistiska Nordiska motståndsrörelsen. Han döms för sin roll i samband med att en grupp nazister gick till samlad attack mot polis.

Greps med tio kilo dynamit – hyllade NMR på nätet

Tre män i Göteborg häktades på måndagen av Göteborgs tingsrätt för bland annat förberedelse för allmänfarlig ödeläggelse. En av dem har ett flerårigt förflutet i bland annat Nordiska motståndsrörelsen – och hyllade dem på Facebook så sent som för en månad sedan.

SD-riksdagsmannen: Jag stödjer al-Assad

De båda sverigedemokratiska riksdagsmännen har uppgett att de förhåller sig neutrala till regimen under sin resa i Syrien. Men nya uppgifter som Expo tagit del av ger anledning att ifrågasätta om detta verkligen stämmer.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA