100919_carina-herrstedt_1.jpg

Carina Herrstedt, en av de ledande sverigedemokraterna i Landskrona.
FOTO: Expo

Val 2010: SD Backar i Landskrona

Publicerad 2010-09-20

Landskrona kommun var Sverigedemokraternas största framgång 2006. I år är det annorlunda då partiet backar till 15.7 procent av rösterna.

Framgångarna i riksdagsvalet till trots finns det platser i Sverige där Sverigedemokraterna backar. I valet 2006 var Landskrona den stora chocken för de etablerade partierna. Då fick Sverigedemokraterna hela 22.26 procent av rösterna. Sedan dess har mycket hänt. Bland annat har partiets lokalt starke man Thord Lindblom försvunnit. Han ansågs vara den som låg bakom valframgångarna 2006, men utmanövrerades av Carina Herrstedt och hennes sambo, Stefan Olsson.

I årets val förlorade Sverigedemokraterna fyra mandat. Samtidigt ökade Folkpartiet med fyra mandat, till totalt 16 av de 51 stolarna.
Johannes Jakobsson

Verktyg:

Anton Lundin Pettersson var inte ensam om sina idéer

Kommentar Daniel Poohl. Han visste vad han gjorde. När Anton Lundin Pettersson klev in på skolan Kronan i Trollhättan förmiddagen den 22 oktober 2015 hade han planerat massakern i flera veckor.

IS hat mot shiamuslimer

Kommentar Bilan Osman. En tidig morgon den 11 oktober brinner en bönelokal för shiamuslimer på Norra Grängesbergsgatan i Malmö. Tidigt in på utredningen misstänkte polisen att branden var anlagd. Senare tar Islamiska staten på sig attacken. Men varför tar IS på sig ett dåd som organisationen förmodligen inte utfört?

Högerextremist sköt poliser

Skjutning i Tyskland. Poliser skottskadades när de skulle beslagta vapen från en högerextremist utanför Nürnberg. Skytten är en 49-åring tillhörde en högerextrem rörelse som anser att den tyska staten är illegitim. Organisationens världsbild bygger på konspirationsteorier och antisemitism.

Tidskriften Expo

2016/3 0,01 procent

2016/3 0,01 procent

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA
Annons: Stöd Expo genom prenumeration med autogiro