VAL 2010: SD-kandidat attackerad i sitt hem

Publicerad 2010-09-13

Strax efter klockan halv nio i fredags kväll fick polisen i Malmö ett larm från Sverigedemokraternas kandidat David von Arnold Antoni. Enligt polisen hade två maskerade män tvingat sig in i Arnolds lägenhet och skurit honom i ansiktet.

Sydsvenskan rapporterar att männen ska ha hotat David von Arnold Antoni, skurit honom i ansiktet och dessutom tagit med en bärbar dator och kontanter. Brottsrubriceringen för det inträffade är olaga frihetsberövande, grov misshandel, grov stöld och olaga hot.

Sverigedemokraterna fördömer i ett pressmeddelande det inträffade och pekar också ut troliga gärningsmän bland de motdemonstranter som tidigare under dagen befunnit sig i Malmö när partiet höll torgmöte. I anmälan uppgav Arnold att gärningsmännen hade uttalat hot mot honom för att han deltagit vid torgmötet.

- Sverigedemokraterna kommer kämpa för upprättelse för David och andra offer för det vänsterextrema våldet, säger partiledare Jimmie Åkesson i ett uttalande.

Inga misstänkta har under måndagen rapporterats gripna för dådet.
Kajsa Lindohf

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA