VAL 2010: SD-kandidat attackerad i sitt hem

Publicerad 2010-09-13

Strax efter klockan halv nio i fredags kväll fick polisen i Malmö ett larm från Sverigedemokraternas kandidat David von Arnold Antoni. Enligt polisen hade två maskerade män tvingat sig in i Arnolds lägenhet och skurit honom i ansiktet.

Sydsvenskan rapporterar att männen ska ha hotat David von Arnold Antoni, skurit honom i ansiktet och dessutom tagit med en bärbar dator och kontanter. Brottsrubriceringen för det inträffade är olaga frihetsberövande, grov misshandel, grov stöld och olaga hot.

Sverigedemokraterna fördömer i ett pressmeddelande det inträffade och pekar också ut troliga gärningsmän bland de motdemonstranter som tidigare under dagen befunnit sig i Malmö när partiet höll torgmöte. I anmälan uppgav Arnold att gärningsmännen hade uttalat hot mot honom för att han deltagit vid torgmötet.

- Sverigedemokraterna kommer kämpa för upprättelse för David och andra offer för det vänsterextrema våldet, säger partiledare Jimmie Åkesson i ett uttalande.

Inga misstänkta har under måndagen rapporterats gripna för dådet.
Kajsa Lindohf

Organisationer och begrepp i artikeln

Verktyg:

Extremhögern vill inte ha en debatt

Analys, Daniel Poohl. Bokmässan har blivit ytterligare en plats där vi tvingas möta extremhögerns idéer. Men bara för att de finns där betyder det inte att de har en poäng.

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.