Val 2010: SD-kandidat stödjer nazistkampanj

Publicerad 2010-09-17

Sverigedemokraternas andra namn i valet till Umeås kommunfullmäktige, Mikael Storm, stödjer en nazistisk kampanj till försvar för en tjeckisk högerextremist, det rapporterar P4 Västerbotten.

Mikael Storm har visat stöd för kampanjen, som drivs av nazistiska Info 14 och Göteborgs fria nationalister, på Facebook. Kampanjen stödjer tjecken Patrik Vondrak, ledare för det högerextrema partiet Delnická stranas, Arbetarpartiet, som just nu sitter fängslad för sitt engagemang i partiet.

Både P4 Västerbotten och Expo har förgäves sökt Mikael Storm för en kommentar.

I P4 Västerbotten uttalar sig Henrik Agerhäll, partiets toppkandidat i kommunen. Han menar att det inte finns några problem med att stödja

– Sverigedemokraterna vill ju ha minskad invandring, det finns ju andra grupper som också vill ha minskad invandring, det är svårt att säga mer än så.
Daniel Poohl

Verktyg:

Visselblåsaren: Forskare med kopplingar till Ryssland sålde 50 miljoner Facebook-profiler till Trumps konsulter

Möjliggjorde politisk manipulation. Datafirman Cambridge Analytica, som spelade en nyckelroll i Brexit och Trumps valseger, har stängts av från Facebook efter vittnesmål från visselblåsare.

Här är aktörerna som sprider sitt hat på Youtube

Hatet på Youtube. Samtliga centrala aktörer inom den svenska vit makt-miljön använder Youtube för att nå ut med sin propaganda. De tio kanaler Expo tittat på har haft över 43 miljoner visningar.

Antimuslimsk organisations konto på Facebook stängts ned

Högerextremt konto stoppas. Facebook stänger ned sidor kopplade till den högerextrema och antimuslimska organisationen Britain First.

Tidskriften Expo

2017/4 Infiltratören

2017/4 Infiltratören

Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA