Val 2010: SD-kandidat stödjer nazistkampanj

Publicerad 2010-09-17

Sverigedemokraternas andra namn i valet till Umeås kommunfullmäktige, Mikael Storm, stödjer en nazistisk kampanj till försvar för en tjeckisk högerextremist, det rapporterar P4 Västerbotten.

Mikael Storm har visat stöd för kampanjen, som drivs av nazistiska Info 14 och Göteborgs fria nationalister, på Facebook. Kampanjen stödjer tjecken Patrik Vondrak, ledare för det högerextrema partiet Delnická stranas, Arbetarpartiet, som just nu sitter fängslad för sitt engagemang i partiet.

Både P4 Västerbotten och Expo har förgäves sökt Mikael Storm för en kommentar.

I P4 Västerbotten uttalar sig Henrik Agerhäll, partiets toppkandidat i kommunen. Han menar att det inte finns några problem med att stödja

– Sverigedemokraterna vill ju ha minskad invandring, det finns ju andra grupper som också vill ha minskad invandring, det är svårt att säga mer än så.
Daniel Poohl

Verktyg:

NMR-ledaren satt på fri fot – fortfarande misstänkt

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Ledaren för Nordiska motståndsrörelsen, Simon Lindberg, har tillsammans med övriga 22 personer som suttit anhållna sedan helgen försatts på fri fot. Misstankarna mot dem kvarstår.

Nytt nummer ute nu!

Expo #3 2017. De har viljan, förmågan och nytänkandet för att nå ut med sin propaganda. I flera artiklar tittar vi närmare på en extremhöger som låter sig inspireras av sina motståndare och som hittar nya kreativa lösningar för att få genomslag ...

Polisen: Fler kan komma lagföras efter NMR:s demonstration

Nazistdemonstrationen i Göteborg. Polisens arbete med att gå genom filmer och foton för att se om fler personer ska lagföras för brott begångna under helgens nazistdemonstration har påbörjats.

Tidskriften Expo

2017/3 Kampen om rampljuset

2017/3 Kampen om rampljuset

Annons: Till Adlibris
Annons: Till levandehistoria.se
Annons: till Byggnads
Annons: till SKMA