Val 2010: SD-kandidat stödjer nazistkampanj

Publicerad 2010-09-17

Sverigedemokraternas andra namn i valet till Umeås kommunfullmäktige, Mikael Storm, stödjer en nazistisk kampanj till försvar för en tjeckisk högerextremist, det rapporterar P4 Västerbotten.

Mikael Storm har visat stöd för kampanjen, som drivs av nazistiska Info 14 och Göteborgs fria nationalister, på Facebook. Kampanjen stödjer tjecken Patrik Vondrak, ledare för det högerextrema partiet Delnická stranas, Arbetarpartiet, som just nu sitter fängslad för sitt engagemang i partiet.

Både P4 Västerbotten och Expo har förgäves sökt Mikael Storm för en kommentar.

I P4 Västerbotten uttalar sig Henrik Agerhäll, partiets toppkandidat i kommunen. Han menar att det inte finns några problem med att stödja

– Sverigedemokraterna vill ju ha minskad invandring, det finns ju andra grupper som också vill ha minskad invandring, det är svårt att säga mer än så.
Daniel Poohl

Verktyg:

Nytt nummer av Expo

Nytt nummer av Expo ute nu! En miljon flyktingar kom till Europa förra året. Endast 65 personer sökte asyl i Estland. Ändå exploderade rasismen. Och massor av mer läsning.


Sverigedemokraterna är ett hot mot demokratin

Söndagskrönika, Daniel Poohl. Samarbete eller inte? För den som vill öppna dörren för Sverigedemokraterna kan det vara värt att veta vad som väntar.

Man misshandlad till döds vid nazistdemonstration i Finland

En 28-årig man har avlidit efter att ha blivit misshandlad i samband med att nazistiska Finska motståndsrörelsens demonstrerade förra helgen. Polisen är fortfarande förtegen om detaljerna kring dödsmisshandeln.